Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • В Австралії введено надзвичайний стан: затоплено понад 20 тис. будинків, 22 особи - загинули (ВІДЕО)

В Австралії введено надзвичайний стан: затоплено понад 20 тис. будинків, 22 особи - загинули (ВІДЕО)

5:51
Поділитись:

На південному сході Квінсленду було затоплено понад 20 000 будинків.

Надзвичайно сильні дощі створили нинішню надзвичайну ситуацію у штатах Новий Південний Уельс та Квінсленд. Два роки тому деякі із затоплених населених пунктів боролися із пожежами. Прем'єр-міністр Австралії заявив, що оголошує надзвичайний стан у країні після повеней на великих ділянках східного узбережжя, які забрали життя 22 людей.

Це перша подібна заява з того часу, як у грудні 2020 року було прийнято закон у відповідь на катастрофічні лісові пожежі минулого літа в Південній півкулі.

Повінь досягла свого піку в Брісбені, столиці Квінсленду та третьому за чисельністю населення місті Австралії. На південному сході Квінсленду було затоплено понад 20 000 будинків та підприємств, 13 людей загинули.

Сідней, столиця Нового Південного Уельсу і найбільш густонаселене місто Австралії, розташоване за 730 кілометрів на південь від Брісбена, пережило дощовий початок року за всю історію спостережень. Частини міста з населенням 5 мільйонів людей було затоплено після того, як з 1 січня випало майже 75% середньорічної кількості опадів.