Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • В аеропорту Дубая коронавірус шукають за допомогою собак (відео)

В аеропорту Дубая коронавірус шукають за допомогою собак (відео)

1:50
Поділитись:

Кажуть, що точність тесту становить 92%

Аеропорти Об’єднаних Арабських Еміратів першими у світі почали використовувати спеціально навчених собак для виявлення людей, хворих на COVID-19. Про це повідомляють у місцевих ЗМІ.

Виявляти коронавірус навчили тих же собак, які шукають наркотики. У пасажирів, що прибувають, беруть зразки поту, а собака обнюхує уже ці зразки, а не безпосередньо людину.

Відповідні служби ОАЕ стверджують, що ця практика наразі дає результат, точний у 92% випадків. Однак такий захід все ж є додатковим до інших заходів безпеки: обов'язкове ПЛР-тестування для усіх, хто приїхав з «червоної» зони і обов’язковий сертифікат про відсутність COVID-19 для усіх інших пасажирів. Собаки уже здійснюють вибіркове тестування.

На відео - відповідна служба в міжнародному аеропорту Дубая.


У світі зареєстровано загалом 21 260 760 випадків захворювання на COVID-19. 761 018 випадків закінчились смертю. В Україні протягом минулої доби 1464 людини захворіли на COVID-19, 21 людина - померла. Загалом в Україні виявлено 92 820 випадків захворювання на коронавірус, більше половини випадків уже завершились одужанням.