Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У столиці будуть народжувати без знеболювальних із меншим стресом (ВІДЕО)

У столиці будуть народжувати без знеболювальних із меншим стресом (ВІДЕО)

2:56
Поділитись:

Щоб менше нервувати та кричати у найважчі моменти переймів, вагітні вдягають окуляри віртуальної реальності.

Народжувати можна самостійно або ж за допомогою кесарева розтину, можна зі знеболювальними, а можна терпіти, можна у воді, вдома, традиційно та відповідно до певних правил інших культур. Наука крокує вперед, тож нараз знайшли механізм, як можна народжувати абсолютно природнім шляхом, але з меншим стресом і болем, особливо, коли не використовується медикаментозне знеболення.

Як ідеться в сюжеті ТСН.19:30, у Києві вперше почали використовувати окуляри віртуальної реальності в державних пологових.  

Так, щоб менше нервувати і кричати в найважчі моменти переймів, вагітні вдягають окуляри віртуальної реальності та переносяться в інше місце. В окулярах — розслаблювальна музика, картинка та заспокійливий голос, який підказує, як правильно дихати.

У Київському перинатальному центрі у розпалі дослідження пологів у 3D-реальності. Вагітні найчастіше обирають такі пологи, коли не хочуть використовувати знеболення ліками.

«Ми, як дитячі лікарі-неонатологи, бачимо велику перспективу. Якщо мати спокійна у пологах, у неї немає стільки адреналіну — це у подальшому впливає на лактацію та дає змогу швидше прикласти дитину до грудей», — пояснює заступниця директора перинатального центру з неонатології Олена Барановська.

Віртуальні окуляри вагітні отримують безкоштовно, але мають пройти курси батьківства, де пояснюють, як користуватись гаджетом.

Зображення в окулярах — це наслідок кількарічної роботи перинатального психолога та гіпнотерапевта. Усну розслаблювальну розповідь для пологів успішно впроваджували декілька років, а нині її додали до віртуальної реальності.  

До слова, вісім областей готові до виходу з «червоної» зони карантину.