Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Нацполіції провели операцію століття: наркоділки втратили «товару» на понад 120 млн грн (відео)

У Нацполіції провели операцію століття: наркоділки втратили «товару» на понад 120 млн грн (відео)

6:21
Поділитись:

Загалом правоохоронці провели 350 обшуків та встановили 118 осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин.

Масштабна операція проти наркоділків і наркобізнесу пройшла в Харкові. Таких сум коштів та обсягу різних наркотичних речовин правоохоронці не бачили давно. 

У Харківській області співробітники Національної поліції України   вилучили у зловмисників понад 200 кілограмів наркотиків і три тонни прекурсорів. Вартість речовин на чорному ринку становить майже 120 мільйонів гривень.

Як  повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко,  загалом поліцейські провели 350 обшуків і встановили 118 осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин в Україні.

«Протягом чотирьох діб поліцейські ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили з незаконного обігу до 200 кг наркотиків і психотропів, що становить до 300 тисяч доз, а також понад 3 тонни прекурсорів для їхнього виготовлення», — розповів Клименко.

За його словами, серед вилученого:

  • понад 80 кілограмів канабісу;
  • понад 80 літрів опію ацетильованого;
  • понад 30 кілограмів психотропу «Альфа PVP»;
  • чотири кілограми амфетаміну;
  • 2700 упаковок метадону і 2,5 тисячі — сильнодійного опіоїдного (наркотичного) препарату

Крім того, співробітники поліції викрили дві злочинні групи з ознаками організованості. Одна з них спеціалізувалася на виготовленні психотропної речовини «Альфа PVP». Свою продукцію троє спільників реалізовували за допомогою чат-боту в месенджері.

Водночас інша група наркоторговців, як ідеться у повідомленні НПУ, налагодила мережу виготовлення та збуту метадону. Так, організаторка зі столиці постачала наркотики двом спільникам із Харківщини. Вони отримували товар, фасували та розповсюджували його на території міста шляхом закладок, про розташування яких повідомляли лідерці наркобізнесу.

Копи заблокували п’ять інтернет-магазинів, які займалися незаконним розповсюдженням наркотиків і психотропів, також виявили 43 наркопритони.

Нині 16 фігурантів затримано, повідомлено 63 підозри за вчинення відповідних злочинів. Слідчі дії тривають, додав Клименко.

Варто зауважити, що заходи, спрямовані на запобігання незаконному обігу наркотичних засобів і психотропних речовин на Харківщині, проводили оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно з працівниками ГУНП в області із залученням фахівців кіберполіції, бійців спецпідрозділу ТОР і під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури. Загалом до спецоперації було залучено понад 600 правоохоронців.

Відомо, ще двох підлеглих голови ДЕІ спіймали на корупції. Цього разу у Краматорську.