Догори
Дати відгук

Танкер "Делфі" знову готують до підйому (фото, відео)

0:28
Поділитись:

Затонулий біля одеського узбережжя танкер "Делфі" знову готують до підйому. Як передає кореспондент «Думської», до місця аварії корабля у неділю, 9 серпня,  підігнали плаваючий кран і буксири.

У прес-службі мерії заявили, що  судно піднімати не будуть, а на місці проводять технічні роботи.

За попередньою інформацією,  мають  пройти певні  підготовчі роботи на "Делфі". Сорокатонний кран  має розчистити дно поруч з танкером від гряди каменів,  розчистивши дно від валунів, рятувальним судам вдасться ближче підійти до затонулого танкера.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

За інформацією місцевих ЗМІ, сьогодні  має зібратися  комісія, на якій буде обговорено план подальших робіт. Чотири доби тому керівником робіт з підйому судна та ліквідації шкоди призначили першого заступника Одеського міського голови Сергія Підгайного.

Відомо, судно "Делфі", яке пливло під прапором Молдови, 22 листопада 2019 року було зірване з якоря штормом. Воно дрейфувало у напрямку берега та сіло на мілину поблизу Одеси. Оскільки "Делфі" був танкером, то перший витік нафти з нього стався відразу ж

Було декілька   спроб  підняти судно з мілини, однак в ході операції виникли технічні труднощі.

Як повідомлялося, в Державній екологічній інспекції (ДЕІ) оцінили завдані танкером Delfi збитки в розмірі 20 тис. доларів.

У понеділок, 27 липня, процес ліквідації танкера Delfi перейшов до держави, а експертна комісія ДСНС України остаточно визнала ситуацію як надзвичайну, місцевого рівня.

Крім того,  Приморський районний суд Одеси 6 серпня виніс вирок капітану судна "Делфі", яке сіло на мілину поблизу Одеси.  Вирок - рік обмеження волі з випробним терміном.