Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Снігопад в Японії, арктичні морози в Канаді, збирання попелу після виверження вулкана в Іспанії, руйнівні зливи у Бразилії (ВІДЕО, ФОТО)

Снігопад в Японії, арктичні морози в Канаді, збирання попелу після виверження вулкана в Іспанії, руйнівні зливи у Бразилії (ВІДЕО, ФОТО)

1:16
Поділитись:

Природні аномалії та катаклізми дивують все більше.

Скасування десятків авіарейсів і перебої із транспортом — у Японії пройшли небувалі снігопади. За добу в деяких районах випало понад 70 сантиметрів опадів — це абсолютний рекорд.

У префектурі Сіга в електричці ніч змушені були провести приблизно 190 пасажирів через заметені снігом колії.

Арктичні морози в Канаді

Зима міцніє й у Канаді — арктичний циклон приніс сильні морози в центральну частину країни. У провінції Саскачеван стовпчики термометрів опустилися до мінус 50 градусів.

У декількох містах оголошено штормове попередження.

Прибирання попелу після виверження вулкана

На іспанському острові Пальма військові приступили до збирання попелу. У суботу влада оголосила про закінчення виверження вулкана після 10 днів відсутності лавових потоків або інших ознак сейсмічної активності.

За три місяці острів змінився до невпізнання — лава накрила понад 1200 гектарів землі, зруйнувала понад 1600 будівель і більшість житлових будинків, знищила виноградники та бананові плантації. Від лави постраждали 74 кілометри доріг, евакуйовано понад 7 тисяч людей.

Руйнівні зливи у Бразилії

Жертвами злив на південному сході Бразилії стали не менше 53 людей. Приблизно 14 тис. мешканцям довелося залишити свої будинки.

Причиною дощів став рух теплого вологого повітря з екваторіальних лісів Амазонії у південно-східному напрямку, у бік Атлантичного океану.

Нагадаємо, на початку грудня в Індонезії прокинувся вулкан Семера: хмара — до 15 тис. метрів, загинуло щонайменше 13 людей (ВІДЕО).