Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Шість мільйонів тюльпанів: у двох селах Буковини відкрили тюльпанові поля (ВІДЕО)

Шість мільйонів тюльпанів: у двох селах Буковини відкрили тюльпанові поля (ВІДЕО)

2:17
Поділитись:

Цибулини привозять з Нідерландів.

Тюльпанові поля поблизу Чернівців набирають популярності. Поки що тут є відомими дві  локації  – у Магалі та Мамаївцях. Разом вони займають майже сім гектарів,   висаджено по три мільйони квітів різних сортів.

Цибулини привозять з Нідерландів. Власники закликають відвідувачів зберігати дистанцію, втім дотримання карантинних вимог не контролюють. Поля відкриті для відвідувачів щодня.

У Магалі посаджено понад три мільйони цибулин тюльпанів. Зібрано понад 60 сортів квітів.  Ідея виникла ще на початку двохтисячних, розповідає власниця плантації Мирослава Мерешко. Вона тоді працювала в Нідерландах і ледь не на кожному кроці бачила поля тюльпанів, пишуть Подробиці. 

Загалом тут понад 60 сортів різних кольорів, висоти та форми. Раніше кожну цибулину висаджували вручну. А торік придбали в Нідерландах спеціальну машину.

Цьогоріч через холодну весну квіти розцвіли пізніше, ніж зазвичай. До того ж природні умови на Буковині не надто сприятливі для вирощування тюльпанів.

Мирослава Мерешко,  зазначає: "Коли тільки сходить тюльпан, треба вже його поливати. В Голландії канали йдуть, вони мають змогу поливати, а в нас немає такої змоги. Тільки надія на дощ".

Усю долину тюльпанів ледь не знищив квітневий мороз. Плантацію вдалося врятувати димовою завісою.

Поля вже відкрили для відвідувачів. Крім світлин поміж рядків, можна зробити знімки і біля фотозон. Тюльпанове поле поблизу Чернівців квітнутиме ще зо два тижні.

 Нагадаємо, квітуче море на Вінниччині: жінка з городу зробила "долину нарцисів" (відео).