- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сезон настав: готуємо пікантні та насичені помідори по-корейськи
Сезон настав: готуємо пікантні та насичені помідори по-корейськи
В міру гостра і дуже насиченеа страва підкорить вас своїм ароматом і смаком
Ви любите пікантні овочеві страви – закуски? Тоді помідори по-корейськи можуть стати родзинкою вашого святкового або повсякденного столу. Ніжний, в міру гостра і дуже насиченеа страва підкорить вас своїм ароматом і смаком, пише «Новости Ю»
Овочі:
- Помідори – 1 кілограм
- Перець солодкий болгарський – 2 штуки
- Перець гострий чилі – 1 штука
- Часник – 5-6 зубчиків
Зелень:
- Петрушка – 1 пучок (маленький)
- Кріп – 1 пучок (маленький)
- Базилік – 1 пучок (маленький)
Маринад:
- Цукор – 2 столові ложки
- Масло рослинне – 50 мілілітрів
- Оцет столовий 6 % – 2 столових ложки
- Сіль – 1 столова ложка
- Перець чорний мелений – 1 / 3 чайної ложки
Приготування помідор по-корейськи:
Крок 1: готуємо овочі та зелень.
Використовуючи ніж для нарізки сирих овочів, чистимо від шкірки зубчики часнику.
У гострого перцю чилі і салатного перцю відрізуємо плодоніжки і потрошимо перчинки від насіння. Після почергово промиваємо їх разом з помідорами, петрушкою, кропом і базиліком під струменем холодної проточної води від будь-якого роду забруднень.
Сушимо овочі паперовими кухонними рушниками, а зелень струшуємо над раковиною, позбавляючись від надлишків рідини. Потім укладаємо томати на обробну дошку, також зрізаємо з кожного місце, на якому кріпилася плодоніжка, і розрізаємо плоди на 6 – 8 частин або нарізаємо їх кільцями товщиною до 2 – 3 сантиметрів.
Перекладаємо нарізку в глибоку миску. Всю зелень просто дрібно шаткуємо і кладемо в окрему глибоку тарілку.
Крок 2: готуємо овочеву заправу.
В чисту і суху чашу блендера відправляємо солодкий болгарський перець, гострий перець чилі і зубчики часнику. Включаємо кухонний прилад на найвищу швидкості і подрібнюємо до однорідної напіврідкої консистенції, маса повинна бути схожа на якісно перемелене овочеве пюре. Залишаємо
Крок 3: готуємо маринад.
Потім в окрему глибоку тарілку кладемо потрібну кількість цукрового піску, солі, чорного меленого перцю, вливаємо олію і оцет. Перемішуємо столовою ложкою до повного розчинення цукрових крупинок і кристаликів солі.
Крок 4: маринуємо помідори по-корейськи.
Тепер беремо будь-яку глибоку скляну, алюмінієву або пластмасову ємність, в моєму варіанті, це звичайне відро з-під півтора літрового майонезу і починаємо укладати в неї шарами томати з овочевою заправкою, шар помідорів, шар овочевої суміші і так, поки не закінчаться інгредієнти. Потім заливаємо помідори маринадом, щільно закрити ємність кришкою і ставимо його в холодильник на 8 – 10 годин.
Після закінчення цього часу страву можна дегустувати, але чим довше томати настоюються, тим смачніше виходять. Тому самий ідеальний варіант дати їм просочитися ароматом овочів протягом 24 год, за цей час вони пустять багато соку, який також буде дуже смачний, особливо в поєднанні зі свіжим хлібцем.
Крок 5: подаємо помідори по-корейськи.
Помідори по-корейськи подаються в охолодженому вигляді як закуска або гарнір до будь-яких м’ясних страв, вареною круп, макаронних виробів або супів, також з такими томатами вийде смачна піца. Сік, який залишиться від помідор, можна смакувати з хлібом або використовувати для заправки борщів, гострих овочевих супів, свіжих салатів. Така заготовка може зберігатися в холодильнику не більше 3 – 4 днів, але повірте, до цього часу вона не доживає. Насолоджуйтесь!
Поради:
– Кількість солі, цукру і спецій можна регулювати за смаком.
– Овочі можна подрібнити за допомогою ручної або електричної м’ясорубки.
– Для приготування цієї страви краще використовувати тверді сорти помідор, такі як бурі томати, зелені або вершки.
– Замість столового 6 % оцту можна використовувати білий або червоний бальзамічний оцет.