Догори
Дати відгук

Садівник вирощує екзотичні рослини в теплиці, поруч з будиночком у спальному районі на Буковині

Є і гуава, пітахайя, маракуйя, пандероза, пасифора, кумкват, папайя.

2 хв на прочитання29 Січня 2022, 17:00
Фото з сайту https://svidok.info Фото з сайту https://svidok.info
Поділитись:

Родина Прокоф’євих з Миколаївщини смакує тропічні делікатесні фрукти, вирощені власноруч. Сад вже 16 років плекає голова сімейства Валерій Прокоф’єв.

Як повідомляється, у саду є  і гуава, пітахайя, маракуйя, пандероза, пасифора, кумкват, папайя. Як і більш знайомі,  лимони, мандарини, апельсини, ананаси, гранати. Вирощує їх садівник в теплиці, поруч з приватним будиночком у спальному районі обласного центру.

Першою рослиною Валерія Прокоф’єва, з якої почалося його захоплення екзотами, став інжир. Нині п’ять сортів інжиру садівник вирощує просто на городі. Рослина не дуже вимоглива, любить спеку та полив, приживається в будь-якому регіоні країни. З одного куща чоловік зазвичай збирає до 40 кілограмів інжиру. Плодоносить біблейський фрукт двічі на рік — наприкінці червня та наприкінці серпня. За словами Валерія Прокоф’єва, єдина проблема у вирощуванні інжиру в тому, що на зиму його слід утеплити. 

Почалося хобі Валерія після того, як він повернувся додому після тривалих морських походів. За довгий час у морях він встиг занудьгувати за землею, рослинністю. Ще під час рейсів почав експериментувати з розведенням екзотичних рослин. 

«Пробую вирощувати все, про що дізнаюся. Нині чимало груп в Інтернеті, соціальних мережах, які діляться своїм досвідом з приводу екзотів. Спілкуємося, дізнаємося про нове. Були і невдалі спроби, — ділиться садівник. — Приміром, авокадо. Три роки з ним промучився, але так нічого і не вийшло, зав’язі так і не отримав». Саджанці рослин Валерій купує на виставках або вирощує просто із кісточки. Кісточки часто приносять друзі та знайомі.

До слова, фруктове господарство з Одещини виграло грант й змогло значно знизити собівартість продукції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання43 хвилини тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання2 години тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025