Догори
Дати відгук

Рогалики з маком: як приготувати ароматну та хрумку випічку за 30 хвилин

Розповідаємо, як приготувати вдома сирні рогалики з маком.

1 хв на прочитання02 Лютого 2024, 15:00
Чудові домашні рогалики з маком Чудові домашні рогалики з маком
Поділитись:

Рогалики – це проста домашня випічка до чаю. Їх можна готувати з різними начинками та тістом. Щоправда, найкращим вважається дріжджове – воно добре виростає, виходить м'яким, пишним та дуже ароматним. 

Інгредієнти:

  • молоко – 125 мл
  • свіжі дріжджі – 50 г
  • яйця – 1 шт
  • цукор – 1 ст. л. 
  • сіль – 0,5 ч. л. 
  • ванільний цукор – 10 г
  • масло вершкове\маргарин – 125 г
  • борошно – 400 г
  • макова начинка – 400 г
  • олія рослинна та цукор додатково

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста потрібно у тепле молоко додати сіль, цукор, ванільний цукор, яйце, розтоплене вершкове масло, дріжджі та борошно. Все перемішати до стану однорідного, еластичного тіста.
  2. Готове тісто відразу розкачати у плати та порізати у вигляді трикутників. 
  3.  На кожен трикутник викласти макову начинку та загорнути у рогалик. 
  4.  Кожен рогалик додатково занурити в олію та цукор для хрумкої скоринки. Викласти на деко.
  5.  Запікати за температури 190 градусів 10 хвилин, потім ще 10 хвилин за температури 180 градусів.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.