- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Кокосове печиво з нуля — простий рецепт
Кокосове печиво з нуля — простий рецепт
Печиво, як у дитинстві, тільки краще.

Забудьте про готову стружку — справжній смак кокосового печива розкривається, коли ви готуєте його зі свіжого кокосового горіха! Це не тільки надає випічці особливої розсипчастості та насиченого аромату завдяки натуральній кокосовій олії, що міститься в горісі, а й робить її значно кориснішою. Приготування свіжої стружки не складне, а кокоси давно доступні в будь-якому супермаркеті за невеликі гроші.
Інгредієнти.
кокосовий горіх — 1 шт. (приблизно 80 г готової кокосової стружки);
пшеничне борошно — 100 г;
вершкове масло — 70 г (розтоплене);
яйце — 1 шт.;
цукор — 70 г;
розпушувач — 1/2 ч. ложки.
Приготування.
У глибокій мисці за допомогою виделки ретельно розтерти цукор із розтопленим вершковим маслом. Додати яйце і знову добре перемішати до однорідності.
Якщо ви використовуєте свіжий кокосовий горіх, попередньо розколоти його, злити кокосову воду (можна випити чи використати в смузі), очистити м'якоть від шкаралупи та коричневої шкірки. Натерти м'якоть на дрібній тертці чи подрібнити у блендері до отримання стружки. Додати готову кокосову стружку до масляно-яєчної суміші та добре перемішати.
Поступово додати розпушувач і просіяне через сито борошно, акуратно замішуючи тісто. Воно має бути м'яким, але тримати форму.
З отриманого тіста сформувати невеликі кульки, розміром приблизно як волоський горіх. Злегка притиснути кожну кульку з обох боків, надаючи їй форму плоского печива.
Викласти сформоване печиво на деко, застелене пергаментним папером. Випікати кокосове печиво в розігрітій до 180 °C духовці протягом 15-20 хвилин, доки воно не набуде приємного золотистого кольору.
Дістати готове печиво з духовки та залишити його на деку чи ґратах до повного охолодження. Тепле печиво може бути м'яким, але при охолодженні стане розсипчастим.
Смачного!
Більше рецептів читайте на GreenPost.







