Догори
Дати відгук

Радуцький сподівається, що восени завдяки прийняттю законопроєкту № 4142 буде створено службу з боротьби з біологічними загрозами

Хоча РНБО вважає, що зазначений законопроєкт загрожує національній безпеці України.

2 хв на прочитання04 Серпня 2021, 16:59
Біологічна загроза Біологічна загроза
Поділитись:

Голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування у Верховній Раді України Михайло Радуцький вважає, що вивчення впливу COVID-19 на людській організм потрібно продовжувати, аби точніше прогнозувати та моделювати поширення інфекції.

«У контексті цього питання дуже важливим є створення в Україні повноцінної служби з боротьби з біологічними загрозами, яка б системно проводила такі дослідження. Цього року у першому читанні Верховною Радою підтриманий законопроєкт № 4142 «Про систему громадського здоров’я». Наразі він готується до другого читання — розраховую, що восени нова служба буде нарешті створена на законних підставах», — написав Михайло Радуцький.

У коментарі GreenPost відомий лікар-епідеміолог, інфекціоніст Олексій Галімський назвав цю заяву «суцільною цинічною брехнею».

«Законопроєкт № 4142 не має жодного стосунку до вивчення  коронавірусу. Це законопроєкт «про передачу на аутсортинг» цілого сегменту державного суверенітету — санітарного й епідемічного благополуччя населення. Це законопроєкт про торгівлю національними інтересами. Це законопроєкт про консервацію нинішньої патологічної ситуації. Його розробка та прийняття мають на меті приховування та легалізацію тяжких злочинів, вчинених чинними вищими посадовцями держави», — переконаний Олексій Галімський.

Він нагадує, що в наявній редакції законопроєкт № 4142 становить пряму загрозу національній безпеці України, про що свого часу РНБО опублікувало лист на 11 сторінках.

«Це витвір законодавчого маразму, він антиукраїнський та  антинародний  за формою антидержавний та антиконституційний за змістом. Його прийняття буде поваленням конституційного ладу у сфері охорони здоров'я. Всіх, хто його розробляє та проголосує за нього, будуть судити за державну зраду, як тих депутатів, що голосували за «Харківські угоди». За законопроєктом № 4142 стоять представники місцевих грантожерів та міжнародної корупції, які хочуть займатися розпилом бюджету охорони здоров'я України. Власне, під це і прописаний зазначений законопроєкт», — упевнений Олексій Галімський.

Ми вже писали про цю законодавчу ініціативу — чому депутати не наважуються ухвалити закон про обов’язкову вакцинацію українців, чому законопроєкт № 4142 фактично надає Кабміну і МОЗ карт-бланш, а також чому ГНЕУ розкритикувало скандальний закон про примусову вакцинацію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.