Догори
Дати відгук

Простий спосіб нормалізувати рівень цукру у крові

Цукровий діабет – це захворювання, основною ознакою якого є стійке підвищення рівня цукру в крові. Як же просто нормалізувати його рівень у крові? Читайте далі у статті.

2 хв на прочитання18 Червня 2022, 06:50
Поділитись:

Для діагностики цукрового діабету найбільш інформативним методом є визначення рівня глюкози в капілярній крові (береться з пальця) або венозної (береться з вени) протягом дня, або, що більш надійно, визначення рівня глюкози натще (не їсти мінімум 10 годин перед дослідженням). Нормальний рівень глюкози в крові коливається від 3,3 до 6,7 ммоль/л.

У дослідженні групи вчених зі Швеції та США брали участь 953 здорових добровольців. Щоб оцінити, як режим та якість сну впливають на коливання цукру в крові, учасники протягом двох тижнів носили трекери сну та портативні пристрої, які контролювали рівень глюкози щоранку після сніданку.

Результати показали, що час засинання значно впливає на рівень цукру – чим пізніше людина лягає, тим вища ймовірність розвитку субоптимального глікемічного контролю (високого рівня цукру). Водночас більш раннє засипання пов’язане зі здоровим рівнем коливання глюкози.

Добровольці, які не страждали на безсоння і нормально спали всю ніч, також мали нормальний рівень цукру. Вчені виявили цікавий феномен: якщо у людини був якісний сон, рівень глюкози в його крові був нижчим у порівнянні з іншими днями, коли він спав гірше. Це свідчить, що нормалізація сну дає миттєвий ефект поліпшення якості глікемічного контролю.

Ми припускаємо, що тривалість та якість сну є важливими змінюваними характеристиками способу життя для покращення метаболізму глюкози у здорових дорослих. Результати цього дослідження можуть бути основою для стратегії способу життя, в якому приділяється особлива увага розпорядку дня та забезпечення якісного безперервного сну,
– зазначили автори дослідження.

До слова, є 5 способів допомогти волоссю пережити це літо.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання5 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора