Догори
Дати відгук

Про колективний імунітет від COVID-19 можна забути

Про це заявив вірусолог

1 хв на прочитання05 Жовтня 2020, 14:29
Поділитись:

Коронавірус 2019 убив у світі понад мільйон осіб. Водночас число випадків зараження вже перевищило 35 мільйонів. Однак через велику кількість людей, які перехворіли, колективний імунітет до коронавірусу не з'явиться, заявив вірусолог, колишній завідувач лабораторії особливо небезпечних інфекцій центру "Вектор" Олександр Чепурнов. Повідомляє URA.RU.

За його словами, сподіватися на колективний імунітет не можна.

"Надії на формування колективного імунітету за допомогою захворювання більше немає. Раніше ми думали, що не вакцинами, так масовим захворюванням сформуємо колективний імунітет. Але ні, сьогодні стало зрозуміло, що зробити це не вдасться", — пояснив Чепурнов.

Вірусолог зазначив, що імунітет до коронавірусу після хвороби тримається пів року.

Що стійкого колективного імунітету не існує стверджують й медики й у Південній Кореї. Це зробили на офіційному урядовому рівні. Повідомляє yna.co.kr.

Так на пресконференції в Сеулі міністр охорони здоров'я Пак Нин Ху, оголосив, що виробити в південнокорейському суспільстві популяційний імунітет де-факто неможливо.

Він послався на дослідження, в якому взяло участь 3 055 жителів країни, а антитіла через шість місяців після хвороби, медики виявили лише в одного пацієнта. Міністр зробив з цього висновок, що розраховувати на появу колективного імунітету при виробленні стратегії боротьби з коронавірусів безглуздо. Замість цього слід налаштуватися на те, що пандемія COVID-19 триватиме ще рік-два, до створення ефективної вакцини. Весь цей час доведеться постійно стримувати поширення інфекції, попередив Пак Нин Ху.

Нагадаємо, захворіти на COVID-19 та грипом одночасно цілком реально у цьому сезоні (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.