Догори
Дати відгук

Правильна підготовка газону до зими: що радять досвідчені садівники

Зелений килим потребує догляду не менше, ніж рослини в саду та на городі.

2 хв на прочитання22 Жовтня 2023, 14:14
Поділитись:

Газон також потребує підготовки до зими — зелений килим потребує догляду не менше, ніж рослини в саду та на городі. Про це розповідає «Садівник».

Якщо вересень і жовтень посушливі, не забувайте поливати газон до того, як з'являться ознаки нестачі вологи — в'янення та пожовтіння. Частота поливів залежить від потреб трав і типу ґрунту. Зазвичай достатньо один раз на тиждень промочити ґрунт на 15 см.

Також газон потрібно продовжувати стригти. Але не так часто, як улітку, оскільки трава росте менш активно. Останнє скошування проводять приблизно за 14-15 днів до перших заморозків.

Що ж до підживлення, то слід вносити фосфор і калій, які зміцнять кореневу систему та підвищать опірність несприятливим факторам. Наприклад, 50-60 г суперфосфату та 30-40 г сульфату калію на 1 м². Підійде й спеціальне осіннє добриво для газонів. Пам'ятайте, що сухі препарати розсипають тільки по вологій землі.

Окрім того, щоб покращити повітропроникність ґрунту, проводять аерацію газону. Для цього існують спеціальні пристосування. Якщо їх немає, можна через кожних 20-30 см зробити проколи вилами на глибину 15-20 см.

Раз на 4-5 років восени бажано накривати газон сумішшю з добре перепрілих органічних добрив, піску і торфокомпосту, розрівнюючи граблями. Середня витрата — 4-5 кг на 1 м². Завдяки цьому трава набуває більш насиченого забарвлення і стає густішою, а заглиблення, що утворилися за сезон, зникають.

Також ми розповідали про нову бельгійську розробку — робота-садівника, який збирає врожай і стриже газон (ВІДЕО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.