Догори
Дати відгук

Першу лікарню для ківі відкрили у Новій Зеландії

Вони все у великій кількості страждають від співжиття з людиною

1 хв на прочитання03 Березня 2024, 22:35
Фото: Auckland Museum Collections / Wikimedia Commons Фото: Auckland Museum Collections / Wikimedia Commons
Поділитись:

Першу ветеринарну лікарню для лікування птахів ківі відкрили неподалік Окленда в Новій Зеландії. Хоч зараз чисельність вразливих птахів вдалося збільшити, вони все ще у великій кількості страждають від співжиття з людиною, що й спонукало створити для них спеціалізовану клініку, розповідає "Наука".

Для чого лікуватимуть ківі?

У Новій Зеландії нелітаючі ківі (Apteryx) є не лише ендеміком, а й національним птахом. Попри статус, ще донедавна бурі ківі на Північному острові перебували під загрозою зникнення через полювання на них інвазивних хижаків, зокрема тхорів та собак. Але відколи влада стала звертати більше уваги збереженню птахів, зокрема контролем хижаків та навчанням собак не атакувати птахів, чисельність ківі стала рости. Але ківі все ще страждають через людей, наприклад, травмуються від зіткнення з автомобілями.

Клініку для ківі відкрили, щоб надавати важливим птахам якісну медичну допомогу і не допустити знову скорочення їхньої чисельності. У закладі є бокси для ізоляції та палати, де пацієнти зможуть перебувати до трьох місяців, перш ніж їх випустять на волю. Перший пацієнт, Сплеш, прибув у клініку ще до її офіційного відкриття. Ця молода особина пролізла через огорожу людей та впала у басейн, де пробула до ранку і ледь не загинула. Її лікували у клініці кілька діб.

Завдяки старанням природоохоронців та місцевих жителів, нещодавно у столиці Нової Зеландії вилупилися перші дикі ківі. Цього не було вже більш ніж сто років.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.