Догори
Дати відгук

П’ять порад, які допоможуть у боротьбі з безсонням

Деякі причини розладів сну дуже несподівані.

1 хв на прочитання16 Травня 2022, 00:45
Поділитись:

Здавалось би, це так просто — лягаєш і засинаєш, доки мовчать сирени. Але практика показує, що між моментом лягання у ліжко та моментом засинання може минути кілька годин. Як скоротити цей період? «Здорові новини» розповідають, як це можна зробити.

✔ Щоб позбутися нав'язливих думок і занепокоєння про завтрашній день, варто з вечора розробити план дій наступного дня. Так ви позбавите себе від непотрібних роздумів у ліжку, які можуть не дати вам заснути ще довго.

✔ Деякі пари воліють спати разом, але в той же час це не дає їм можливості відпочити. Подумайте, якщо вам некомфортно спати на одному ліжку з партнером або партнеркою, може, не варто йти на такі жертви, ціною яких може бути ваше здоров'я.

✔ Ми чули твердження про те, що нібито не корисно їсти після 18.00. Насправді це не так — занадто великий проміжок між їдою в нічний час може призвести до розладу сну. Тому найкраще їсти не пізніше, ніж за 2 години до сну.

✔ Не тримайте в собі образу або злість — позбавляйтеся таких речей ще до того, як ви відправитеся в ліжко. Це запорука гарного сну та здоров'я всього організму.

✔ Якщо ви не можете заснути через надмірну фізичну втому після спортивних тренувань або роботи, вам допоможе зняти напругу масаж із використанням розслаблюючих олій.

Також ми розповідали про 10 ознак, що ваше психічне здоров'я погіршилося.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.