Догори
Дати відгук

Названі види чаю, які корисні при високому цукру в крові та діабеті

Споживання імбиру може допомогти знижувати рівень глікованого гемоглобіну

2 хв на прочитання28 Лютого 2023, 16:05
Поділитись:

Людям, хворим на діабет, корисно пити не лише зелений або чорний чай, але також ромашковий і м’ятний чаї, каркаде.

Багато досліджень показують, що чай є одним з кращих напоїв, здатних знижувати рівень цукру в крові і ризик діабету, – цьому сприяють вітаміни і мікроелементи, що містяться в ньому, антиоксиданти. Зокрема, із вживанням чаю пов’язані зменшення запалення, підвищення чутливості до інсуліну, зміцнення імунітету, покращення кровообігу.

Таким чином, при високому цукрі в крові та діабеті корисно вживати різні види чаю, пише NDTV.

Імбирний. Імбир є природним протизапальним антиоксидантом із багатьма потенційними перевагами для здоров’я. Дані випробувань показують, що споживання імбиру може допомогти знижувати рівень глікованого гемоглобіну та рівень глюкози у сироватці натще у людей із діабетом типу 2.

Зелений. Вживання зеленого чаю допомагає звести до мінімуму пошкодження клітин та запалення, оптимізувати регулювання рівня цукру в крові та допомогти у втраті ваги. Згідно з дослідженнями, люди, які п’ють зелений чай, мають менше коло талії і менше жиру, адже саме ожиріння є ключовим фактором розвитку діабету 2 типу.

Каркаде. Діабет тісно пов’язаний з високим кров’яним тиском та підвищеним ризиком серцевого нападу чи інсульту. Вживання каркаде допомагає людям з діабетом контролювати рівень артеріального тиску завдяки дії антиоксидантів. Дослідження також показують, що гібіскус (рослина, з якої готується каркаде) може допомогти знизити резистентність до інсуліну.

Ройбуш. Дослідження на тваринах показали, що антиоксидант аспалатин у чаї ройбуш має антидіабетичні властивості. Аспалатин скорочує викликане високим рівнем цукру в кровізапалення судин, перешкоджає розвитку атеросклерозу та проблем із серцем.

М’ятний. Людям з діабетом 2 типу, які відчувають стрес, м’ятний чай корисний своїм розслаблюючим ефектом – при зниженні занепокоєння та тривоги покращуються показники рівня глюкози у крові.

Ромашковий. Чай з ромашкою має протизапальні властивості, що знижують ризик пошкодження підшлункової залози, органу, який регулює рівень цукру в крові. Ромашковий чай також покращує захист організму від окислювального стресу, що посилює наявні проблеми зі здоров’ям у діабетиків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.