Догори
Дати відгук

Названа популярна каша, яка здатна згущувати кров: будьте уважні перед вживанням

Її вміст підвищує в'язкість крові, збільшує ризик тромбозу.

1 хв на прочитання28 Вересня 2023, 06:53
Поділитись:

Густа кров набагато гірше рухається по судинах, що дає додаткове навантаження на серце, збільшуючи ризики виникнення тромбів, варикозу, тромбофлебіту, стенокардії, інфаркту.

Одним із продуктів, які роблять кров густішою, є гречка. Причому поєднання гречки з деякими продуктами лише посилює цей ефект. До них належать жирне м'ясо, копченості, консерви, алкоголь – всі вони також сприяють згущенню крові, яке може бути надто інтенсивним при їхньому спільному вживанні.

Також варто суворо контролювати кількість солодкого у щоденному харчуванні та за можливості не вживати продуктів та напоїв із доданим цукром.

Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в'язкість крові, збільшує ризик тромбозу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Помічники судді одягають маски, щоб налякати немовлят під час фестивалю накі сумо в храмі Сенсо-Ді в Токіо, Японія, 28 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитаннягодина тому
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Рixabay
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитання4 години тому
Страсний тиждень: традиції і заборони
Розпочинається Страсний тиждень: традиції і заборони
3 хв на прочитання10 годин тому
У Польщі можуть заборонити продаж алкоголю на заправних станціях
1 хв на прочитанняВчора
У Китаї все більше стають популярними чат-боти, які імітують померлих близьких
1 хв на прочитанняВчора
День охорони праці та вшанування всіх його жертв
2 хв на прочитанняВчора
День біологічного годинника: експерт розповідає, як правильно «виставити час»
4 хв на прочитанняВчора