- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Курятина з гречкою, запечена в духовці — економна друга страва
Курятина з гречкою, запечена в духовці — економна друга страва
Можна приготувати й без м’яса: замініть його грибами — вийде доволі смачно.

Гречка — чудовий гарнір, який поєднується з будь-яким м’ясом, а якщо взяти курку, отримаєте ще й легку дієтичну страву. Ця крупа не лише смачна, а й корисна, містить фолієву кислоту, залізо, магній, при цьому низькокалорійна. Якщо ви хочете отримати м’ясо із золотавою скоринкою, за 15-20 хвилин зніміть фольгу. Й одразу можна посипати сиром за бажанням. Така страва готується і без м’яса: замініть його грибами — вийде доволі смачно. Подавати рекомендується з легкими салатами чи свіжими овочами.
Інгредієнти:
куряче м’ясо — 600 г;
цибуля — 1 шт.;
часник — 2–3 зубці;
гречка — 1,5 склянки;
вода — 2,5 склянки;
сіль, спеції — до смаку.
Приготування.
Промити гречку, залити гарячою водою і варити протягом 10 хвилин. Вона повинна бути трохи сира.
У форму для запікання викласти порізану півкільцями цибулю та подрібнений часник.
Наверх викласти крупу разом з рідиною, в якій вона варилась.
Курку натерти спеціями, посолити, викласти на гречку, накрити фольгою й запікати 60 хвилин при температурі 170 °C.
Більше новин читайте на GreenPost.







