Догори
Дати відгук

Найбільш небезпечні народні методи лікування простуди і грипу

Зокрема, «пропарювання» категорично заборонено.

3 хв на прочитання22 Жовтня 2021, 08:11
Поділитись:

Грип, респіраторні вірусні захворювання - часта причина звернення до лікаря в холодний період року. Перебіг хвороби багато в чому залежить від причинного фактора, сили імунного захисту людини, а також наявності супутніх хронічних захворювань.

Важливим нюансом є методи лікування патології. Багато з нас, не звертаючи уваги на симптоми грипу, продовжують ходити на роботу, відвідувати громадські місця, вести звичний спосіб життя. Найчастіше все це призводить до розвитку ускладнень, говорять медики однієї зі столичних клінік сімейної медицини.

Ще однією причиною появи небажаних наслідків є використання небезпечних методів лікування, які зазвичай людина знаходить в інтернеті або виконує поради сусідів, знайомих.

Парові інгаляції з використання гарячої картоплі, відвару трав. Подібні методи небезпечні тим, що людина не може контролювати температуру вдихуваного пара, що загрожує опіком слизової дихальних шляхів. Крім того, безконтрольне застосування інгаляцій може призвести до поширення інфекції, посилення запалення. У наш час чудовою альтернативою є небулайзери, які широко використовуються як в педіатрії, так і у дорослих. Завдяки вмісту в парі лікарських частинок різного діаметра, вони можуть проникати глибоко в альвеоли або затримуватися на слизовій верхніх дихальних шляхів. Таким чином, вдається впливати безпосередньо на запальний осередок, що неможливо при проведенні звичайних парових інгаляцій.

Горілка з різними добавками, наприклад, перцем. Вживання алкоголю супроводжується сп'янінням, через що людина може неадекватно оцінювати свій стан. Внаслідок наступаючої сонливості він може не відчувати наростаючу гіпертермію і вчасно не відреагувати на неї. Крім того, у кожного з нас здатність «переробляти» алкоголь різна, тому один і той же обсяг горілки у одного - може не викликати ніякої реакції, а в іншого - стати причиною отруєння.

Рецепти з використанням початково небезпечних інгредієнтів, наприклад, отруйних грибів, гасу. Полоскання горла гасом, як іноді радять при ларингіті, може привести до опіку слизової оболонки ротової порожнини. Крім того, вдихання пара може призвести до ураження слизової органів дихальної системи.

Банки - старий перевірений метод, однак далеко не всі вміють правильно його використовувати. Нерідко в лікарню звертаються пацієнти з опіками шкіри, гематомами після постановки банок. Ускладнення найчастіше спостерігаються у людей з тонкою, чутливою шкірою, проте від «лікаря» також чималу залежить.

Гарячі ванни, лазня. У гострий період хвороби, коли у людини висока температура (вище 38 градусів), нездужання, ломота в тілі, «пропарювання» категорично заборонено. По-перше, температура тіла починає наростати. По-друге, у хворого спостерігається зневоднення. По-третє, прогресує запалення в організмі.

До слова,  українські вчені знайшли речовину, яка запобігатиме гострому ураженню легень у хворих на коронавірус.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Дослідження вчених Алкогольні напої Шкідливі звички
Вчені назвали найнебезпечніший вид алкоголю: вбиває серце та сприяє ожирінню
1 хв на прочитання41 хвилину тому
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання4 години тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання6 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання9 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання10 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost