Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Волині виростили гібридні лимони: середня вага фрукту – 400 грамів (відео)

На Волині виростили гібридні лимони: середня вага фрукту – 400 грамів (відео)

2:41
Поділитись:

Вирощені лимони відправлять у консервний цех, де виготовляють березовий сік.

На Волині лісовики вирощують дивовижні екзотичні фрукти. Роблять це настільки з задоволенням, що вага одного з вирощених плодів сягнула більш як пів кілограма.

Мова іде про перший урожай лимонів сорту Пандероза, які  збирають у Маневицькому лісгоспі. Пандероза – це гібрид лимона і цитрона. 

Як ідеться у сюжеті Суспільного, гібридна Пандероза - експеримент лісівників. Щоб купити саджанці лимонів, витратили майже сім тисяч гривень.  

За словами  інженерка підприємства Ірини Остапчук, вирощують лимони у теплиці лісгоспу, яку збудували ще за радянських часів. Раніше на місці лимонів росли кущі лохини, а нині у теплиці 55 кущів лимона.

Лісівники говорять, що на кожному кущу вродило від десяти до двадцяти плодів.  А перший плід взагалі  був вагою до 640 грамів.   Середня вага такого гібриду – 400 грамів. Є різні: менші та більші.

Температура у теплиці —  залежно від пори року, від плюс 10 до 30 градусів, рослини нічим не підживлюють, лише обрізають пагони, які потім вкорінюють, щоб були нові кущі. Поки на одних кущах наливаються соком плоди, на інших розпускаються квіти лимонів.  

Вирощені лимони відправлять у консервний цех, де виготовляють березовий сік. Його планують змішувати із лимонним, щоб отримати новий смак.

У теплиці крім лимонів вирощують також салати, петрушку, кріп, різноманітні рослини для озеленення: туї, самшит, бересклет, та ялівець.

Відомо, на Херсонщині миші заселили 67 % обстежених площ озимої пшениці та ячменю.