Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Тернопільщині подружжя вирощує лимони величезного розміру та каву (відео)

На Тернопільщині подружжя вирощує лимони величезного розміру та каву (відео)

3:35
Поділитись:

Цінність «Київського» лимона в тому, що в ньому втричі більше вітаміну С ніж у звичайних лимонах.

Тепличний бізнес набирає обертів, усе більше українців вирощують вдома цитрусові, банани та не збираються зупинятися на цьому. 

Родина Попиків із села Ценів, що в Козівському районі, вирощує в теплиці екзотичні фрукти. Цією справою сім’я займається 11 років. За словами садівника Степана Попика, найбільше в їхній теплиці лимонів.

Стиглі плоди лимонів, які вирощує подружжя,  сягають півтора кілограма, ідеться в сюжеті Суспільного. 

«Плід лимона в нас дуже соковитий і ароматний. Цінність «Київського» лимона в тому, що в ньому втричі більше вітаміну С ніж у звичайних лимонах, які лежать на прилавках. Цедра дуже ароматна. Її можна використовувати для випічки, можна сушити до чаю», — каже дружина садівника Леся Попик.

За словами Лесі Попик, окрім лимонів, вони мають живці мандаринів, апельсинів.

Температура в їхній теплиці від 18 градусів влітку до 35 взимку. Рослини розмножують методом живцювання. Потім живці пересаджують: «Коли живці вже в нас вкорінилися, ми пересаджуємо їх в горщечки, і наші лимончики вже готові до росту».

Також Попики вирощують апельсини та мандарини, ананаси й карликові банани. А також зі свого дерева збирають урожай кавових зерен.

«У нас є арабіка. Дуже гарний присмак кави, ніжний», – каже Степан Попик.

Далі вони планують зібрати плоди манго, папаї та авокадо.

Нагадаємо, на Запоріжжі фермери продають готові страви із вирощених власноруч равликів.  А от на Полтавщині діти вирощують авокадо з кісточки та ананас із хвостика (відео).