Догори
Дати відгук

На Запоріжжі фермери продають готові страви із вирощених власноруч равликів

Поки — ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми потроху знаходимо свого споживача

2 хв на прочитання09 Лютого 2021, 21:05
Страви з равликів Страви з равликів
Поділитись:

Для того щоб посмакувати делікатесами українцям вже не треба літати до Франції чи Італії. Свіжі равлики можна покуштувати на Запоріжжі. Тут  равликове господарство Zap.Ravlik розпочали готувати страви із вирощених власноруч молюсків. Про це повідомляє agronews.ua.

«В Україні вже давно равликовий бізнес розвивається наповну. Зауважу, мова йде саме про експорт до країн Євросоюзу. Об’єми вирощування равликів у нас, звісно, великі, та продукт переважно експортують. А от культура споживання равликів у нас поки не розвинута», — розповідає власник ферми.

З початку ферма орієнтувалася на експорт равликів, а згодом зосередилася на виготовленні готового продукту.

«От коли не склалося з експортом. Я тоді почав шукати альтернативу. Знайшов вихід у вигляді готового продукту. Тобто ми виростили, зібрали та приготували страву. Продаємо вже готову їжу. Для нас це набагато вигідніше, ніж експорт. Ми невелика ферма. Пішло б десь 4−5 років, щоб відбити всі інвестиції на експорті. А вже готова страва більш прибуткова, плюс у нас люди дуже добре реагують на новинки. Ми вирішили з експортом взагалі зав’язати», — пояснює фермер.

За його словами, він ставить собі за мету розповсюдити культуру споживання равликів по всій Україні. Для приклада, раніше устриці були чимось екстравагантним і недосяжним, а зараз багато хто від них отримує задоволення.

«З часом м’ясо равликів теж полюблять, як ті ж устриці. Ми знаходимося на старті. Поки — ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми потроху знаходимо свого споживача. Кропітка праця, налагоджене виробництво, відпрацьовані рецепти дають свої результати», — підсумовує власник Zap.Ravlik.

Відомо, що на Волині жінка відкрила равликову ферму (відео). Також ми розповідали про равликову ферму на Київщині, яка вирощує  50 тон равликів щорічно. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.