Догори
Дати відгук

На Запоріжжі фермери продають готові страви із вирощених власноруч равликів

Поки — ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми потроху знаходимо свого споживача

2 хв на прочитання09 Лютого 2021, 21:05
Страви з равликів Страви з равликів
Поділитись:

Для того щоб посмакувати делікатесами українцям вже не треба літати до Франції чи Італії. Свіжі равлики можна покуштувати на Запоріжжі. Тут  равликове господарство Zap.Ravlik розпочали готувати страви із вирощених власноруч молюсків. Про це повідомляє agronews.ua.

«В Україні вже давно равликовий бізнес розвивається наповну. Зауважу, мова йде саме про експорт до країн Євросоюзу. Об’єми вирощування равликів у нас, звісно, великі, та продукт переважно експортують. А от культура споживання равликів у нас поки не розвинута», — розповідає власник ферми.

З початку ферма орієнтувалася на експорт равликів, а згодом зосередилася на виготовленні готового продукту.

«От коли не склалося з експортом. Я тоді почав шукати альтернативу. Знайшов вихід у вигляді готового продукту. Тобто ми виростили, зібрали та приготували страву. Продаємо вже готову їжу. Для нас це набагато вигідніше, ніж експорт. Ми невелика ферма. Пішло б десь 4−5 років, щоб відбити всі інвестиції на експорті. А вже готова страва більш прибуткова, плюс у нас люди дуже добре реагують на новинки. Ми вирішили з експортом взагалі зав’язати», — пояснює фермер.

За його словами, він ставить собі за мету розповсюдити культуру споживання равликів по всій Україні. Для приклада, раніше устриці були чимось екстравагантним і недосяжним, а зараз багато хто від них отримує задоволення.

«З часом м’ясо равликів теж полюблять, як ті ж устриці. Ми знаходимося на старті. Поки — ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми потроху знаходимо свого споживача. Кропітка праця, налагоджене виробництво, відпрацьовані рецепти дають свої результати», — підсумовує власник Zap.Ravlik.

Відомо, що на Волині жінка відкрила равликову ферму (відео). Також ми розповідали про равликову ферму на Київщині, яка вирощує  50 тон равликів щорічно. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Куркуль
Один робот на 60 корів: на Житомирщині запустили першу в Україні надсучасну ферму
3 хв на прочитанняВчора
Гарбузи
Українці стали лідерами у споживанні кабачків та гарбузів: цифри вражають
1 хв на прочитанняВчора
Українське Сонце в Антарктиду
Українське Сонце в Антарктиду: «зелені продукти» відправляться на білий континент
1 хв на прочитанняВчора
Помідори
У Японії виростили помідори, які знижують артеріальний тиск
1 хв на прочитання22 Вересня 2021
Мерло, Шардоне, Піно Розе: на Чернігівщині винороб створює унікальні крафтові вина
1 хв на прочитання21 Вересня 2021
Чиновники «розпиляли» понад 40 млн гривень, підробивши документи про проведення оцінки с/г земель
1 хв на прочитання21 Вересня 2021
«Карантинний» продукт № 1 у ціні може злетіти до 60 грн — експерт
2 хв на прочитання21 Вересня 2021
Чоловік у Нікополі вирощує інжир, ягоди якого важать понад 100 грамів (ВІДЕО)
1 хв на прочитання21 Вересня 2021
Більше з GreenPost
Без дієт та виснажливих тренувань: 5 простих способів спалити більше калорій
2 хв на прочитання29 хвилин тому
«Золоте правило гіпертоніків»: кардіолог розповідає, як правильно приймати ліки від тиску
2 хв на прочитаннягодина тому
Куріння може стати причиною вашої депресії
1 хв на прочитаннягодина тому
Що призводить до зниження кількості сперматозоїдів і як цьому можна запобігти
3 хв на прочитання8 годин тому
Дві щоденні звички, які підвищують ризик інсульту – чого слід позбутися у житті
1 хв на прочитанняВчора
Сезон грибів: рятувальники розповіли що робити, якщо заблукали або знайшли вибухівку у лісі
3 хв на прочитанняВчора
У жінок, які пережили сексуальне насилля, зростають ризики інсульту та деменції — дослідження
1 хв на прочитанняВчора
Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, який забороняє пальмову олію
1 хв на прочитанняВчора