Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Поділлі у зимову сплячку впав ведмідь, який не спав три роки (відео)

На Поділлі у зимову сплячку впав ведмідь, який не спав три роки (відео)

2:42
Поділитись:

Те, що клишоногі не сплять взимку, не шкодить їхньому здоров’ю.

У Хмельницькому зоокуточку, що у парку Чекмана, ведмідь вперше за три роки впав у сплячку. За словами головного інженера комунального підприємства «Парки та сквери Хмельницького», на балансі якого перебуває зоокуточок, клишоногий спить майже тиждень.

Як  Суспільному розказав головний інженер Комунального підприємства «Парки та сквери міста Хмельницького» Тарас Панасюк, якщо ведмідь прокинеться, для нього підготували вдосталь харчів, додає чоловік. Проте сподівається, що він спатиме усю зиму.

«Йому набагато шкідливіше, якщо він прокидається серед зими, адже тоді він починає нервувати та поводиться трохи агресивніше», — додає Тарас Панасюк.

Два карпатських бурих ведмеді живуть у Хмельницькому реабілітаційному центрі для диких тварин, розповідає директор центру Сергій Пальохін. Додає, що ведмеді — колишні циркові тварини, тому не звикли спати взимку. 

«Вони не спали, тому що з малечку вони не у природних умовах, а у штучних, постійно в теплі, тому вони не знали, що таке — впадати в сплячку. Але з часом їхній біоритм почав нормалізовуватись», — говорить Пальохін.

Ветеринар Кирило Чумаков каже, те, що клишоногі не сплять взимку не шкодить їхньому здоров’ю: «В сплячку впадають дикі тварини в дикій фауні, тому що зимою немає харчування. Вони харчуються багато восени, відкладають жир і тоді впадають у сплячку, щоб зекономити енергію».

До слова, у Буковелі собак змушують фотографуватися за 50 гривень.