Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Місто на воді потерпає від затоплення: система «Моісей» дала збій?

Місто на воді потерпає від затоплення: система «Моісей» дала збій?

0:50
Поділитись:

Венецію знову затоплює, попри наявну експериментальну систему надувних бар'єрів для запобігання затоплення міст

Одне з найбільш відомих туристичних міст Європи знову бореться з природними стихіями. Венецію знову затоплює, попри наявну експериментальну систему надувних бар'єрів для запобігання затоплення міст.  ЗМІ пишуть про те, що система  не спрацювала і  Площа Святого Марка в Венеції знову пішла під воду.

Як повідомляє EuroNews,  все це сталося внаслідок припливу, викликаного вітрами.  Мова йде також про систему захисту від повеней, названу «Моісеєм» на честь біблійного персонажа, перед яким в Старому Завіті розступилися води Червоного моря. Нова система захисту складається з 78 бар'єрів, які можна надути, коли необхідно, і створити таким чином справжню дамбу.  

«Система, яка ще проходить випробування, активізується, коли очікуваний рівень припливу досягне 1,3 м. А у вівторок прогнозували лише 1,25 м. Але ближче до вечора вода піднялася вже на 1,38 м», -  йдеться у повідомленні.

Багато магазинів у Венеції затоплені. Завдані збитки погіршили становище венеціанської економіки, яка й так вже сильно постраждала від пандемії, боляче вдарила по туристичній галузі.

Відомо, місто затопило на 1,5 метри через помилку синоптиків  (відео).  Перепони від повені не були активовані через те, що синоптики помилилися з прогнозом.