Догори
Дати відгук

Коли навантаження та тренування у спортклубі небезпечні для здоров'я

Лікарі радять забути про заняття з важкими знаряддями людям із гіпертонією.

2 хв на прочитання13 Січня 2021, 23:58
Поділитись:

Людям із підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами, лікарі радять уникати підіймання важкого знаряддя — це небезпечно для них через ризик виникнення та розриву аневризм головного мозку. Фахівці Медичного центру Окснера попереджають, що таке порушення може пошкоджувати мозок і сприяти розвитку геморагічного інсульту, що характеризується слабкістю або паралічем руки або ноги, судомами, проблемами із зором, мовою та розумінням мови, повідомляє Express.
Лікарі констатують, що аневризми головного мозку зазвичай виникають у людей у ​​віці від 35 до 60 років, але у більшості випадків — після 40 років. Частіше вони розвиваються у жінок,  у співвідношенні 3:2. Вроджені аномалії й деякі генетичні захворювання впливають на ослаблення судин і підсилюють схильність до утворення церебральних аневризм.
Отримати аневризму можна під час важких тренувань у спортклубі. Зокрема, різкі стрибки артеріального тиску, що виникають під час підняття важких предметів, можуть спричинити розриви ослаблених судин, аневризм мозку, а також сприяти інсульту.
«Підйом важких предметів може підняти рівень кров'яного тиску до критичної висоти. Дослідження показали, що підняття важких предметів людиною з тиском 130 на 80 в стані спокою здатне підвищити його до рівня 370 на 360», — говорить доктор Франц Мессерлі.
Він вважає, що різке зростання тиску в ситуації з підняттям великої ваги може бути небезпечним не тільки для слабких, а й для цілком здорових судин, спричиняючи їх розшарування.
Медики закликають людей старших 40 років регулярно перевіряти тиск. Вони нагадують, що гіпертонія може тривалий час розвиватися без яскравих симптомів. Тим часом одним з її наслідків є утворення саме аневризм мозку.

Раніше ми розповідали, які п'ять проблем зі шкірою спричиняють холоди та мороз.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.