Догори
Дати відгук

Фітнес-тренер розповідає, як вживати цукор, щоб худнути

Вживати цукор можна без шкоди для здоров’я.

3 хв на прочитання29 Січня 2022, 07:46
Поділитись:

Те, що ви не зачерпуєте столовою ложкою білі кристалики, не означає, що ви виключили цукор, нагадує фітнес-тренер Віктор Мандзяк.

«Цукор із турботою про вас вже поклали в шоколад, кетчуп, неалкогольні солодкі напої і навіть хліб. Я би до цукру ще відніс соки, мед і сухофрукти», — наголошує він.

Фітнес-тренер говорить, що цукор може завдати шкоди людині, однак сам собою не шкідливий.

«Цукор — це що? Солодкі білі кристали, які, попадаючи в кишківник, під дією ензиму сахарази розщеплюються до глюкози і фруктози. У вигляді цих двох колєжанок вони поступають у внутрішнє середовище організму. Це шкідливо? Я вас питаю, глюкоза і фруктоза — це шкідливо? Якщо так, то шкідливими мають бути кіноа, дикий рис, яблуко чи грушка, як і будь-яка інша рослина їжа, яка вся містить в собі хоча б одну з цих речовин. Все, що нам лишається — їсти одне одного (або інших ссавців, якщо бридитесь людятинoю). Абсурдно? Погоджуюсь», — говорить Віктор Мандзяк.

Він пояснює, що несвідомо людина в їжі шукає не вітаміни, не мінерали, а калорії. Доки люди харчувалися натуральною їжею, так і було: задовольнивши свою потребу в калоріях, людина автоматично отримувала всі необхідні мікронутрієнти — «адже де калорії, там і вітаміни, і мінерали».

Але цукор — це калорії без вітамінів та мінералів.

«Що більше безшерстий примат вживає цукру, то менше отримує необхідних мікронутрієнтів. У пошуку насолоди, створивши цукор, ми перехитрили самі себе», — вважає фітнес-тренер.

 

Він говорить, що людина зможе отримати всі есенціальні речовини, споживаючи 50 г цукру, а якщо півкілограма — ні.

«Цукор — один із тих продуктів, які змушують людей пeреїдати і заправляти живiт в тpуси. Ні, він не дивиться на нас з цукерниці, і не приказує пхати до рота харчі, все прозаїчніше: він смачний, тому хочеться ще і ще, навіть при відсутності голоду. А щодо голоду, то в теорії все просто: якщо голодний, поїж — станеш ситим. А на практиці, якщо поїси цукор, станеш не особливо ситим і ненадовго. Тому їмо часто і багато... цукру. От вам дуже спрощений механізм переїдання (в цьому абзаці під цукром слід розуміти будь-яку їжу, що пройшла глибоку промислову переробку)», — говорить Віктор Мандзяк.

Він наголошує, що, споживаючи 50 г цукру, людина зможе не переїдaти і навіть xуднути, а ось якщо півкілограма — ні.

Отже, цукор може завдати шкоди людині при зловживанні, але при дозуванні він однозначно не шкідливий.

Також ми писали, що «існує дієта, яка підходить всім без винятку»: лікар розповів, як правильно жувати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost