Жувальна гумка може допомогти серцю: пояснення лікарки
Регулярне жування жувальної гумки може знижувати рівень холестерину, заспокоювати нервову систему й позитивно впливати на роботу серця.
Фото ілюстративнеВідома лікарка Олена Малишева повідомила, що у людей, які регулярно жують жувальну гумку, рідше спостерігаються проблеми з серцево-судинною системою.
За її словами, ця звичка позитивно впливає на рівень холестерину. У тих, хто часто жує жуйку, він зазвичай нижчий, адже гумка допомагає зменшити апетит — люди споживають менше жирної їжі, а отже, менше шкідливих жирів потрапляє в організм.
Крім того, жування активує парасимпатичну нервову систему, яка відповідає за спокій і відновлення. Це допомагає організму розслабитися та зменшити стрес, що також позитивно впливає на стан серця.
«Жування гумки протягом двадцяти хвилин після їжі має ще й гігієнічний ефект, — пояснила Малишева. — Воно знижує ризик карієсу та запалень у горлі, що опосередковано теж корисно для серцево-судинної системи».
Регулярне, але помірне жування жувальної гумки після їжі може мати кілька переваг — від зниження апетиту та холестерину до покращення роботи серця. Водночас лікарі нагадують: обирайте жуйку без цукру, щоб уникнути шкоди для зубів і обміну речовин.
Більше новин читайте на GreenPost.

