Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • 80 сортів інжиру, маракуйя та момордика: як харків'янин вирощує екзотику на городі (ВІДЕО)

80 сортів інжиру, маракуйя та момордика: як харків'янин вирощує екзотику на городі (ВІДЕО)

2:51
Поділитись:

Експериментувати на власному городі почав 10 років тому.

Екзотичні культури, такі як момордика, інжир і маракуя вирощує на власному городі Сергій Авраменко у селі Рідне на Харківщині. Чоловік — доктор сільськогосподарських наук. Експериментувати на власному городі почав 10 років тому. На випробування екзотики господаря надихнула поїздка до Криму, повідомляє SEEDS.

«Момордика — це гарбузова культура. У народі її просто називають «скажений огірок». Це родич огірка, дині, гарбуза, але за смаком і формою яскравий оранжевий плід не схожий ні на що», — розповідає Сергій Авраменко.

Захоплення екзотичними культурами почалося з інжиру. Вперше учений спробував його під час весільної подорожі до Криму. Наразі в саду пана Сергія росте понад 80 сортів цієї культури. Наприклад, є інжир зелено-жовтого кольору, який солодший за свого фіолетового родича.

Із Китаю Сергій Авраменко привіз насіння маракуї. За його словами, наступного року його сад зросте, і плантація маракуї стане найбільшою за площею у східній частині України.

Як доктор сільськогосподарських наук на роботі Сергій експериментує з польовими культурами. Екзотика ж — це хобі, заняття для душі. Урожай незвичайних фруктів та овочів чоловік поки не продає — вирощує для родини, пригощає друзів і знайомих.

«Мені хочеться адаптовувати маловідомі в Україні рослини. У світі вирощують тисячі цікавих культур, які українцям невідомі», — говорить Сергій Авраменко.

Нагадаємо, чиновники «розпиляли» понад 40 млн гривень, підробивши документи про проведення оцінки с/г земель.