Догори
Дати відгук

4 види чаю, які можуть нашкодити здоров'ю

За словами фахівців, чай з лимоном має високий рівень свинцю

1 хв на прочитання24 Травня 2023, 23:50
Поділитись:

Чай не завжди може бути корисним для здоров'я.

Чай з живокосту

Такий напій містить алкалоїди пірролізідіна, які можуть привести до серйозного пошкодження печінки, розповів лікар-дієтолог Хіба Батул. Згідно з дослідженням, опублікованим в Public Health Nutrition, вживання трав’яного чаю з листя живокосту може бути недоцільним через його токсичний вплив на печінку.

М’ятний чай

Регулярне споживання м’ятного чаю може мати довгострокові наслідки для здоров’я. Занадто велика кількість цього чаю може викликати роздратування і отруювати організм. Все тому, що активний інгредієнт м’яти, ментол, впливає (і руйнує) наші біологічні системи нагрівання та охолодження.

Чай з лимоном

За словами фахівців, чай з лимоном має високий рівень свинцю в порівнянні з іншими видами напою. Крім того, він відрізняється підвищеним рівнем фторидів і кислотності, що може привести до карієсу і виразок у ротовій порожнині.

Лакричний чай

Також відомий як чай з солодки може підвищувати кров’яний тиск. Лікарі рекомендують людям, які приймають ліки проти гіпертонії відмовитися від вживання такого напою. Однак, навіть якщо у проблем з тиском немає, краще обмежити вживання лакричного чаю, щоб не викликати його стійкого підвищення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.