Догори
Дати відгук

10 щоденних звичок, які шкодять спині

А також як можна поліпшити ситуацію.

3 хв на прочитання21 Квітня 2022, 00:39
Поділитись:

Щодня ми робимо одні й ті самі дії, яким не надаємо особливого значення. У сукупності вони негативно впливають на спину, псують поставу та призводять до хвороб. Про ці звички розповідає dkm.gov.uz.

Довго сидіти

У сидячому положенні людина забезпечує додатковий тиск на міжхребцеві диски. Під вагою маси тіла розходиться в сторони крижів, тоді як його основа залишається стиснутою.

Уникати спортивних навантажень

Існує помилкова думка, що спинний біль можна подолати тільки без додаткової напруги хребта. Насправді фізичні вправи допомагають позбутися проблеми.

Забувати про гарну поставу

Постава залежить від здоров’я спини, а здоров’я спини - від постави. Це замкнене коло можна розірвати, почавши з малого: не сутулитися за столом під час роботи та обіду, у дорозі чи під час перегляду фільму. Для домашніх тренувань чудово підійде будь-яка книга, покладена на голову. Ходьба з книгою допомагає зміцнити м’язи шиї і навіть позбутися другого підборіддя.

Мало ходити

Фахівці американської асоціації Agency for Healthcare Research and Quality радять, крім спеціальних вправ, підтримувати щоденну рухову активність. До речі, японці вважають, що для підтримки форми та здоров’я навіть у глибокій старості потрібно проходити щонайменше 7 км на день.

Піднімати вантажі, нагинаючись уперед

При нахилі та підйомі важкого вантажу напружуються м’язи поперекового відділу - єдиного рухомого відділу хребта. Саме він приймає він навантаження при нахилах.

Часто використовувати гаджети

Тримати планшет чи телефон на витягнутій руці перед очима незручно. У більшості випадків при використанні гаджетів людина нахиляє голову вперед, причому вага голови в середньому - 5 кг.

Носити неправильне взуття

Особливо це актуально для дітей, стопа яких лише формується. Але й у дорослої людини постійне носіння вузького взуття та високих підборів, кед, балеток та черевиків на плоскій підошві може спричинити деформацію стопи.

Сподіватись на масаж

Систематичні сеанси масажу дійсно допомагають розслабити м’язи, усунути затискачі та полегшити біль у спині. Однак у довгостроковій перспективі цей метод не допоможе назавжди позбутися проблем.

Курити

Нікотин звужує судини, змінює стінки артерій та негативно впливає на кровообіг. Дослідження Американської Академії хірургів-ортопедів у Сан-Франциско в 2001 році показало, що біль у попереку з’являється внаслідок пошкодження судин у суглобах та міжхребцевих дисках.

Спати на м’якому матраці

Хтось любить потопати у перині, а комусь подобається спати на твердій поверхні. Але сон на жорсткому матраці сприяє порушенню кровообігу, а на м’якому - загрожує проблемами з хребтом.

Також ми розповідали про чотири прості способи позбутися болю в спині, якщо прихопило поперек.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.