Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Видео
  • На Львівщині відкрив двері ведмежий притулок «Домажир»

На Львівщині відкрив двері ведмежий притулок «Домажир»

1:20
Поделиться:

З листопада 2020 р. через обмеження карантину, локдаун і зимовий сон ведмедів центр до сьогодні не приймав відвідувачів

У Ведмежому притулку «Домажир»  стартував  5-й   туристичний сезон. З листопада 2020 р. через обмеження карантину, локдаун і зимовий сон ведмедів центр до сьогодні не приймав відвідувачів. Про це повідомили у ЛОДА.

Наразі в реабілітаційному закладі є 22 клишоногі, більшість із них уже прокидаються після тримісячного зимового сну. У центрі говорять, що хочуть прийняти в притулок ще вісім нових ведмедів,  які перебувають у поганих умовах.  

За словами директора реабілітаційного центру Ігоря Николина, до відкриття нового сезону працівники встановили новий вольєр із барлогами, підготували розвиваючі іграшки для ведмедів і по-новому облаштували територію для гостей.

У 2021 році територію притулку планують розширити, тут встановлять нові лісові вольєри, які, своєю чергою, увійдуть до туристичного маршруту.

Кожен відвідувач може побачити ще сонних клишоногих, побувати на екскурсії, придбати сувеніри у крамниці, зайти у тутешнє кафе, а діти — відвідати лісову школу, спеціальну екскурсію, а також майстер-класи.

У  планах — велосипедний туристичний шлях зі Львова до ведмежого притулку.  

Відтепер він працюватиме щодня, окрім понеділка з 09:00 до 18:00.

Реабілітаційний центр приймає допомогу від усіх охочих — як фінансову, так і продукти для годівлі ведмедів. Детальніше про це за посиланням на сайті «Домажиру».

Довідково

Ведмежий притулок «Домажир» створений у жовтні 2017 року за підтримки благодійного фонду «FOUR PAWS» (Австрія). Розташований на захід від Львова поблизу села Жорниська за символічною адресою — вулиця Ведмежий край, 1.