Догори
Дати відгук

Їжа стала другом и підтримуючим плечем дітям: що ж вони «заїдають»?

Дитина, якій вказують на її недоліки частіше, ніж хвалять – нещаслива. І вона заїдає цей стан.

2 хв на прочитання16 Вересня 2021, 08:10
Поділитись:

Підлітки, які мають ожиріння чи зайву вагу, зазнають великих душевних страждань, хоча часто вони поводять себе так, що ви можете про це навіть не здогадуватись. У сучасному світі їжа стала другом и підтримуючим плечем дітям. Що ж вони «заїдають»? 

На це питання відповідають лікарі з  освітнього проекту Здорове харчування для дітей. Вони називають кілька факторів того, що впливає на ожиріння дітей.

 Відсутність схвалення.

Підлітки не здатні сприймати критику у свою адресу. Дитина, якій вказують на її недоліки частіше, ніж хвалять – нещаслива. І вона заїдає цей стан. Буває таке, що батьки говорять: «Досить їсти, подивись на себе, на кого ти схожа/-ий!» і очікують, що дитина змінить свою харчову поведінку. Натомість, дітям здається, що батьки перестали їх любити, від цього підлітки замикаються у собі, починають носити безрозмірний одяг та ще більше їсти.

Бажання бути значимими.

Якщо батьки не прислухаються до думки дитини або ще гірше – застосовують фізичні покарання, якщо дитина зазнає булінгу серед ровесників, тоді вона прагне бути більшою, «наростити броню», щоб мати змогу дати відсіч.

Коли в сім’ї хвалять лише за апетит.

Особливо, якщо дітей двоє, то той, хто їсть добре, починає їсти ще краще.

Лікарі рекомендують: якщо ви побачили зміни у харчовій поведінці дитини, не сваріть і не критикуйте її, особливо у присутності інших людей. Поговоріть з дитиною та прислухайтеся до неї. Можливо, найкращим рішенням буде візит до дієтолога.

До слова, відомо, з якими аналізами варто йти на прийом до кардіолога.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost