Догори
Дати відгук

Які яблуні найкраще приймуться в Україні

1 хв на прочитання08 Жовтня 2020, 11:27
Поділитись:

З огляду на зміну клімату та підвищення активності шкідників, аграрії все частіше звертають увагу на більш стійкі види та сорти плодових. Так, дуже цікавий напрямок у садівничій практиці – червоном’якотні яблуні, якими українські садівники зацікавилися порівняно недавно, пише agronews.ua.

“Можна сказати, що це яблуні для лінивих. Зі свого досвіду скажу: щоб знайти хробака у яблуку, треба їх кілька десятків перебрати. Бо саме в ту пору, коли плодожерка відкладає яйця, ці яблука мають максимальну кислотність", – розповідає садівник з багаторічним досвідом, фермер з Вінниччини В’ячеслав Францішек.

Червоноплідні яблуні дуже стійкі до хвороб. Справа в червоному забарвленні листя. Антоціани, які в них містяться, заважають поширюватися грибковим захворюванням і не по зубах плодожерці.

Ще одна особливість червоном’якотних яблунь – це спурові сорти, тобто плодова брунька закладена на молодому однорічному прирості.

Також червоном’якотні сорти вирізняються самоплідністю, через це вони не залежать від запилюючих комах, а відтак і погодних умов навесні.

Нагадаємо, на Сумщині знайшли нову яблуню-колонію, яка розмножується вегетативно, опускаючи гілля до землі. Вона  не така велика  як унікальна Кролевецька яблуня-колонія, але має всі шанси бути єдиною у своєму роді. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost