Догори
Дати відгук

Які соки допоможуть подолати закреп

Дієтологи радять пити по 2–4 склянки напоїв на добу в разі розладів травлення.

2 хв на прочитання11 Січня 2021, 12:09
Поділитись:

Запор спричиняє дискомфорт і може призвести до таких проблем зі здоров'ям, як геморой, тріщини заднього проходу, кишкові захворювання та урологічні розлади. Деякі з причин запору — недостатнє вживання води та харчових волокон, синдром подразненого кишківника, малорухливий спосіб життя, вживання деяких ліків і діабет. Ось чому, якщо запор стає регулярною проблемою, краще проконсультуватися з лікарем: він допоможе виявити справжню причину та призначити адекватне лікування. Коли запор має тимчасовий характер, поліпшенню спорожнення кишківника допомагає пиття деяких соків, розповіли британські дієтологи, повідомляє The Health Site.

Ананасовий сік. Ананас містить фермент бромелайн, що покращує дефекацію.
Яблучний сік. Змішайте у блендері одне яблуко (без насіння), половину чайної ложки порошку фенхелю та пів склянки води — цей напій є одним із натуральних засобів від запору. На стан кишківника позитивно впливають яблучна клітковина, мінерали та вітаміни.
Виноградний сік. Помістіть у блендер свіжий виноград, додайте імбир і воду, дайте покрутитися, потім перелийте в склянку і випийте. Виноград багатий клітковиною, а додаткова волога покращує проходження переробленої їжі  кишківником і випорожнення.
Апельсиновий сік. Киньте у блендер нарізаний апельсин без шкірки та додайте дрібку солі — напій простимулює перистальтику завдяки волокнам і мінералам.
Лимонний сік. Лимони — джерело вітаміну С і клітковини, ефективно допомагають у разі запорів. Для приготування соку в чашку теплої води потрібно вичавити сік половинки лимона, додати мед і порошок кмину, корисного для підтримки здоров'я травної системи.

Раніше ми розповідали про те, який простий напій здатен захистити організм від раку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost