Догори
Дати відгук

Які напої завдають шкоди підшлунковій залозі

Напої, які вживає людина, можуть мати різний вплив на організм.

2 хв на прочитання11 Листопада 2021, 14:19
Кава Кава
Поділитись:

Підшлункова залоза виробляє ферменти, які необхідні для розщеплення продуктів. Деякі види напоїв можуть руйнувати тканини підшлункової залози, і призводити до неприємних симптомів.

Напої можуть містити корисні та шкідливі компоненти. Часто надмірне вживання шкідливих напоїв призводить до болю та дискомфорту. Серед шкідливих напоїв слід відзначити:

1. Алкоголь

Алкогольні напої, потрапляючи в організм, руйнують тканини підшлункової залози. В результаті чого орган не виконує повноцінно всі необхідні функції. За надмірного вживання алкоголю виникають запальний процес і дискомфорт після вживання їжі.

2. Газовані напої

Часте вживання газованих напоїв може призвести як до появи панкреатиту, так і до загострення хронічного процесу.

Бульбашки газу призводять до подразнення підшлункової. Людина регулярно відчуває важкість і біль після вживання таких напоїв.

3. Солодкі напої та соки

Попри те, що фруктові соки містять велику кількість вітамінів, часте вживання може завдати шкоди органам травлення.

Завдає шкоди саме концентрований напій. Велика кількість кислот руйнує тканини та призводить до запального процесу. Тому медичні фахівці рекомендують розбавляти соки та напої водою.

4. Кава та міцний чай

Вони завдають шкоди, якщо вживати їх на порожній шлунок. Потрапляючи в органи травлення, кофеїн активує вироблення ферментів для розщеплення продуктів харчування. Такий вплив шкодить підшлунковій залозі та стінкам шлунку.

5. Енергетичні напої

Вживання енергетичних напоїв негативно відображається на роботі всього організму. Особливої шкоди вони завдають підшлунковій залозі.

Таурин, що входить до складу більшості енергетичних напоїв, руйнує клітини підшлункової залози. Скупчення таурину може призводити до запальних процесів і крововиливів.

Енергетичні напої можуть призвести до повного руйнування підшлункової залози.

6. Жирні бульйони

Наваристий бульйон із великим вмістом жиру навантажує підшлункову залозу та призводить до зниження її функцій. Регулярне споживання наваристих бульйонів призводить до поступового руйнування тканин і запального процесу.

Найчастіше використовується для пиття курячий бульйон. Тому перед початком приготування необхідно знімати шкірку. Також під час вирощування птиці можуть використовуватися гормональні препарати, які негативно впливають на органи травлення людини.

Регулярне вживання шкідливих напоїв може призвести до появи запальних процесів у підшлунковій залозі. Руйнування клітин підшлункової залози, спричиняє часті больові симптоми та неповноцінне розщеплення продуктів на більш дрібні частинки.

Процес відновлення підшлункової залози досить тривалий, тому рекомендовано уважно стежити за кількістю вживаних шкідливих напоїв.

Варто знати, від яких фруктів краще відмовитися вранці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Полуничний холодний чай.
Фото: weukraine.tv
Полуничний холодний чай: ідеальний рецепт для літньої спеки
2 хв на прочитання31 хвилину тому
Як обрати натуральний хліб
Скільки «живе» натуральний хліб: поради експертів, як обрати якісний продукт
2 хв на прочитаннягодина тому
На Закарпатті митники зупинили незаконний експорт сої на 15 млн грн до Італії
На Закарпатті митники викрили спробу експорту 160 тонн сої за фіктивним контрактом
1 хв на прочитання2 години тому
Фото Іван Русєв
В нацпарку "Тузлівські лимани" фермери засипали сміттям річкову балку (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Завод на Полтавщині став повністю автономним та забезпечує "зеленою" енергією мережу
1 хв на прочитання3 години тому
Аграрії півдня отримають 10 000 грн/га на відродження бавовництва
2 хв на прочитання3 години тому
На Житомирщині сільрада ліквідувала "безхазяйну" каналізаційну трубу
1 хв на прочитання4 години тому
Рекорди на ринку буряка: запаси закінчуються, а молодий врожай ще дорогий
1 хв на прочитання4 години тому