Як знизити ризик появи раку грудей: поради по харчуванню
Ключову роль відіграє розчинна клітковина.
Вчені провели понад 20 великих досліджень, аби виявити яким чином вживання певних продуктів впливає на рак молочної залози.
Детальні результати опубліковані в журналі Cancer, який видає Американське онкологічне товариство.
Вчені використовували найбільшу бібліографічну базу статей з медичних наук MEDLINE а також базу даних Excerpta Medica (EMBASE). Основним завданням було з’ясувати зв’язок між споживаними продуктами і частотою виникнення раку молочної залози.
Як виявилося, у всіх дослідженнях спостерігався стійкий зв’язок між споживанням продуктів з високим вмістом клітковини і зниженням захворюваності на рак молочної залози. Жінки, які дотримувалися дієти з високим вмістом продуктів, багатих клітковиною, мали нижчий ризик захворювання на рак.
Ключову роль відігравала розчинна клітковина. Автори дослідження зробили висновок, що кількість розчинних волокон в раціоні обернено пропорційна ризику розвитку раку молочної залози.
Розчинна клітковина міститься в таких продуктах, як овес і ячмінь, боби і горох, цільні зерна, горіхи і насіння, а також фрукти і овочі.
Більше новин читайте на GreenPost.