Як знизити ризик появи раку грудей: поради по харчуванню
Ключову роль відіграє розчинна клітковина.
Профілактика раку грудейВчені провели понад 20 великих досліджень, аби виявити яким чином вживання певних продуктів впливає на рак молочної залози.
Детальні результати опубліковані в журналі Cancer, який видає Американське онкологічне товариство.
Вчені використовували найбільшу бібліографічну базу статей з медичних наук MEDLINE а також базу даних Excerpta Medica (EMBASE). Основним завданням було з’ясувати зв’язок між споживаними продуктами і частотою виникнення раку молочної залози.
Як виявилося, у всіх дослідженнях спостерігався стійкий зв’язок між споживанням продуктів з високим вмістом клітковини і зниженням захворюваності на рак молочної залози. Жінки, які дотримувалися дієти з високим вмістом продуктів, багатих клітковиною, мали нижчий ризик захворювання на рак.
Ключову роль відігравала розчинна клітковина. Автори дослідження зробили висновок, що кількість розчинних волокон в раціоні обернено пропорційна ризику розвитку раку молочної залози.
Розчинна клітковина міститься в таких продуктах, як овес і ячмінь, боби і горох, цільні зерна, горіхи і насіння, а також фрукти і овочі.
Більше новин читайте на GreenPost.

