Догори
Дати відгук

Як заготовити аґрус на зиму без цукру: три рецепти

Заготовлений таким чином аґрус може зберігатися довго, але тільки у людей із великою силою волі — дуже вже смачно.

3 хв на прочитання17 Липня 2021, 18:15
Як заготовити аґрус на зиму без цукру: три рецепти Як заготовити аґрус на зиму без цукру: три рецепти
Поділитись:

Загальновідомо, що цукор не належить до корисних продуктів. Але насправді заготовити фрукти чи ягоди на зиму можна і без цукру. GreenPost підібрав три рецепти, які дадуть вам можливість насолоджуватися смаком аґрусу взимку із користю для здоров’я.  

«Родзинки» з аґрусу. Їх можна буде використовувати для випічки, компотів або просто їсти. Для приготування «родзинок» аґрус слід узяти стиглий, невеликий, із тонкою шкіркою. Вимити, обірвати хвостики. Розсипати на деко тонким шаром і помістити в духовку. Сушити при невеликому вогні, з відчиненими дверцятами. На дотик «родзинки» мають бути м'якими, еластичними. Зберігати в банці.

Джем зі стиглого аґрусу без цукру. Слід врахувати, що навіть стиглі ягоди аґрусу мають кислинку, тому, щоби джем вийшов не дуже кислий, краще використовувати найсолодші сорти аґрусу і зовсім стиглі ягоди.

На 2 кг аґрусу знадобиться 300 мл фільтрованої води.

Ягоди перед приготуванням потрібно перебрати, а тоді ретельно промити під проточною водою, відкинути на друшляк і дати воді стекти.

Банки попередньо слід промити водою з милом, а перш ніж накладати в них варення - простерилізувати.

Ягоди залити водою, томити на повільному вогні приблизно 15 хвилин. Потім трохи остудити і протерти масу через сито, щоб вийшло пюре. Знову перекласти його в каструлю і варити ще 6 хвилин. Готове пюре гарячим розкладають по банках і стерилізують близько 10-14 хвилин. Потім накривають кришками і закручують.

Аґрусове варення без цукру. Це смачне, корисне варення без цукру довго зберігається. Для його приготування знадобиться каструля з товстим дном та бавовняний рушник. Баночки краще взяти маленькі з кришкою (щоб після відкриття швидко вжити варення), їх попередньо потрібно добре промити і простерилізувати. Аґрус підійде будь-який. Потрібно ретельно його промити й обірвати ніжки та хвостики. У варення можна покласти лимон або апельсин, він додасть приємну цитрусову нотку.

У каструлю налити воду, покласти на дно бавовняний рушник. Скляні баночки по плечики наповнити ягодами аґрусу. Вода в каструлі повинна доходити по плечики банок так, щоб при закипанні не заливалася всередину банок.

Увімкнути вогонь, довести воду до кипіння, варити на сильному вогні близько 30 хвилин, потім зменшити вогонь і варити ще близько 1 години. У міру уварювання й осідання ягід перекладати їх в одну баночку, а в інші досипати свіжу партію ягід. Першу банку з готовим варенням вийняти з каструлі й закрутити простерилізованою кришкою, так само робити з наступними.

Перевернути баночки догори дном, замотати рушником і залишати на ніч для охолодження при кімнатній температурі. Потім зберігати варення в холодильнику чи іншому прохолодному місці. Смачного!

Також ми писали про День смачної їжі: чим потішити себе в липневу спеку та наводили три рецепти смузі для краси та здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Скріншот: devby.io
Посадіть реальне дерево онлайн: екс-політв'язень із Білорусі запустив незвичайний додаток для порятунку планети
5 хв на прочитання20 хвилин тому
Бранденбурзька брама, облита помаранчевою фарбою активістами руху «Останнє покоління». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Екоактивістам, які у центрі Берліна облили Бранденбурзькі ворота фарбою, дали умовний термін
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання3 години тому
Сьогодні 26 квітня Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання4 години тому
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання5 годин тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання6 годин тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання7 годин тому
5 ранкових звичок, які допоможуть швидше схуднути
2 хв на прочитання7 годин тому