Догори
Дати відгук

Легка форма COVID-19: поради лікарів "щасливчикам"

Хворіючи на COVID-19, надзвичайно важливо підтримувати позитивний настрій.

3 хв на прочитання07 Листопада 2020, 19:57
Поділитись:

Згідно стандартів МОЗ передбачено, що пацієнтів із легкою формою захворювання та без серйозних хронічних захворювань, наприклад, таких як хвороби легенів чи серця, ниркова недостатність або імунодефіцит, які зумовлюють підвищений ризик розвитку ускладнень, можна лікувати в домашніх умовах. Така допомога застосовується і до одужуючих пацієнтів, які вже не потребують госпіталізації. 

Отож, як лікуватись вдома радять лікарі у матеріалі chasdiy.org.

Лікар Євген Дубровський пояснює:

“Спокійно та без паніки. Треба звернутися до свого сімейного лікаря та отримати від нього поради та рекомендації. Зараз заборонено вживати будь-які противірусні препарати амбулаторно. Це пов’язано з ризиком отримати неконтрольовану імунну реакцію і появу так званого “цитокінового шторму”. І в жодному випадку не можна застосовувати без показань антибіотики”.

Анестезіолог Павло Сільковський:

“У разі підтвердженого інфікування коронавірусом важливо організувати за хворим правильний догляд. Зокрема, потрібно пити багато рідини та дихати свіжим повітрям. Крім того, хворіючи на COVID-19, надзвичайно важливо підтримувати позитивний настрій. Я раджу бути оптимістом, бо тих, хто одужав, дуже багато, а тих, хто не зміг подолати коронавірус, у відсотковому відношенні не так багато.

З огляду на те, що під час всіх вірусних захворювань: грипу, ГРЗ чи коронавірусу, – ми не маємо специфічних дієвих ліків, то основне завдання покладається на організм. Якщо з’явилась задишка у спокої, є відчуття браку повітря, то це сигнал, що в домашніх умовах більше лікуватися не варто і потрібно їхати до лікарні“.

Інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко:

“Я проти того, щоб на загал називати якийсь препарат, бо це може призвести для непоправних наслідків. Для того, щоб лікуватись вдома, потрібно, щоб стан дозволяв, а його визначає сімейний лікар. Всі ми різні і до кожної людини має бути індивідуальний підхід. Кожен, хто залишається вдома, повинен розуміти, що в цей період він має бути на зв’язку з сімейним лікарем, щоб попереджувати про зміну стану, про перебіг хвороби загалом”.

Всі медики зійшлися на думці, що головне в нинішній ситуації – це залишатися спокійним та дотримуватися дистанції, мити руки і носити маску, вести здоровий спосіб життя і стежити за харчуванням, а при появі перших симптомів залишатися вдома та звернутися до лікаря, не ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям оточуючих.

Відомо, за минулу добу в Україні було  виявлено 10 746 випадків зараження коронавірусом та 187 летальних випадків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора