Догори
Дати відгук

Як українським громадським діячам вакцинуватися проти COVID, пояснив нардеп (фото)

Відома військова Білозерська повідомила, як вона зробила щеплення

3 хв на прочитання09 Березня 2021, 20:30
Відома військова Білозерська повідомила, як вона зробила щеплення Відома військова Білозерська повідомила, як вона зробила щеплення
Поділитись:

В одному флаконі індійської вакцини, якою зараз в Україні проводять щеплення проти ковіду, міститься 10 доз препарату. Під час планової вакцинації медиків та військових досить часто залишаються не використані дози, які доводиться утилізувати. Тому влада запропонувала відомим громадським діячам, журналістам та артистам реєструватися та робити щеплення не використаним препаратом. Як це зробити розповів нардеп Олександр Гончаренко на своєму Телеграм-каналі.

"Друзі, пояснюю, як я записався на вакцинацію. Якщо ви громадський діяч і хочете взяти участь у популяризації вакцинації, реєструйтесь за цією формою. Зараз у першу чергу роблять щеплення лікарям. У флаконі 10 доз, а його термін придатності – 6 годин. Якщо залишаються невикористані вакцини – вам зателефонують", - пояснив нардеп.

Довідка. Форму для вакцинації можна заповнити тут.

Такою можливістю, наприклад, вже скористалася ексбоєць «Правого сектору», а нині військовослужбовець Олена Білозерська. Вона повідомила у соцмережі, як зробила щеплення від COVID-19 вакциною CoviShield.

"Зранку я написала на Фейсбук-сторінку Київського обласного центру громадського здоров'я повідомлення такого змісту: "Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи є можливість записатися на позачергову вакцинацію невикористаною вакциною, як це робиться в Одесі, в Одеському центрі громадського здоров'я?", - зазначила вона.

При цьому Білозерська вказала, що є публічною людиною, журналістом і учасником бойових дій, а також залишила свій телефон.

"Мені дуже швидко перетелефонували та запросили приїхати протягом години на Багговутівську, 1. Це Київська обласна лікарня. Щеплення роблять на першому поверсі в корпусі дерматовенерології. Там всередині було трохи менше 20 людей — якраз на 2 флакони, бо в одному флаконі 10 доз. Усі ці люди були працівниками трьох різних київських лікарень (їх так і викликали групами, за місцем роботи). Не медпрацівників було двоє — я і чоловік однієї лікарки з тієї групи. Дали заповнити анкету — особисті дані, попередні щеплення, наявність алергій і хронічних захворювань тощо і сказали чекати, нас покличуть. Я була останньою, десь за пів годинки пропустили усіх, але все одно чекати було трохи стрьомно, бо закрите приміщення, черга, дехто кашляв. Я не знімала респіратор і трималася подалі від людей", - описала процес Білозерська.

Після цього лікарі покликали її, ввели особисті дані в комп'ютер (паспорт і код) та зробили вакцинацію.

"Це абсолютно не боляче. І абсолютно безкоштовно. До речі, моя "публічність" там нікого не цікавила, думаю, мені просто пощастило потрапити так швидко. Попередили, що день-два після вакцинації в декого буває температура і лихоманка. Побачимо, як буде в мене. Поки що почуваюся цілком нормально", - розповіла Білозерська.

Нагадаємо, в Україні 19 тисяч вакцинованих, Степанов незадоволений.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання53 хвилини тому
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання2 години тому
Смачний чизкейк Рецепт приготування Смачний десерт
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитання3 години тому
Мінагрополітики Врожай зернових Прогноз
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитання3 години тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання4 години тому
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитання5 годин тому
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Дикі рослини, які варто включити до меню: рецепти популярних салатів
7 хв на прочитання12 годин тому