Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Вісім областей України постраждали від негоди (фото,відео)

Вісім областей України постраждали від негоди (фото,відео)

1:18
Поділитись:

В Україні знеструмлено 209 населенних пунктів

За оперативною інформацією ДСНС України, 22 – 23 червня на території 8 областей, а саме: Івано-Франківської, Чернівецької, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Одеської та Рівненської, внаслідок інтенсивного дощу та поривів вітру сталося значне підтоплення домогосподарств, зсуви ґрунту, розмив шляхів, руйнування дамби.

Одна з найгірших ситуацій  у Чернівецькій області, де  через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниці. Також розмиті автодороги та підтоплені мости у 7 населених пунктах Вижницького, Путильського та Кіцманського районів. 

Ситуація є надзвичайно складною для мешканців  Івано-Франківської області.

Як інформують рятувальники, сталося падіння 26 дерев, підтоплено 174 житлових будинки, 3 господарських будівлі, 23 підвальних приміщення, 141 дворогосподарство, 31 присадибна ділянка, 2 вулиці, 1 автомобільну дорогу сполученням «Гринява-Голошина» (протяжністю 100 м та висотою 40 см), 5 га сільгоспугідь, пошкоджено покрівлі 2 шкіл, 2 будівель та 2 житлових будинків.

"Відбулося 4 зсуви ґрунту, внаслідок чого зруйновано 1 господарську будівлю та було заблоковано 26 транспортних засоби (станом на 22:00 22 червня проїзд відновлено). Зруйновано два пішохідні містки. Стався порив дамби № 5 на р. Черемош, протяжністю 10 м, а також сталося підмиття підпірної стіни бетонного берегоукріплення автодороги регіонального значення Р-62 «Чернівці-Верховина», протяжністю 50 м, (наразі проїзд забезпечено)", - повідомляють сьогодні у ДСНС України.

Тут і далі фото: ДСНС Україна

Жертв та постраждалих немає. Рятувальники продовжують роботу з  відкачування води.  До ліквідації наслідків негоди залучалося 527 чол. та 137 од. техніки, з них від ДСНС 439 чол. о/с та 113 од. техніки.

Крім цього, на ранок вівторка у результаті ускладнення погодних умов станом на ранок вівторка знеструмлені 209 населених пунктів  Найбільше від негоди постраждала Житомирська та Київська області, там знеструмлені 124 населених пункти.

 "Станом на 7:00 в результаті ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач знеструмлено 209 населених пунктів в семи областях, а саме: Житомирська - 72, Київська - 52, Чернігівська - 29, Івано- Франківська - 29, Черкаська - 19, Чернівецька - 5 і Кіровоградська - 3", - йдеться в повідомленні", - інформують рятувальники.

Нагадаємо,  негода на Франківщині зруйнувала 30 мостів і затопила села.