Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Ведмедів у Черкаському зоопарку годують хлібом з повидлом (відео)

Ведмедів у Черкаському зоопарку годують хлібом з повидлом (відео)

2:49
Поділитись:

Черкаський зоопарк з листопада перейшов на осінньо-зимовий режим роботи.

У звязку з переходом на зимовий час, ведмедям та плазунам Черкаського зоопарку  змінили харчування, а в тераріумах – режим температури.

За словами зоологині відділу акватераріуму Людмили Мельниченко, плазуни, які мешкають у пустелях і тропіках вже стають менш активними, менше харчуються і перебувають у холодному куті тераріуму. Це означає, що вони впадають у сплячку, ідеться у сюжеті Суспільного.

За словами завідувачки відділу ссавців Лідії Осадчої, щоб тварини добре перезимували, їхній раціон збагачують кашами, зерном та м’ясом: "На вечерю може бути риба, хліб з повидлом, також фрукти, овочі, наприклад, кабачки, помідори, перець, огірки і гарбузи".

З її слів, ведмеді стали менше їсти та менше рухатися, бо готуються залягти у сплячку: "Вони не хочуть виходити з барлігу, намагаються подовше поспати, починається часткове залежування. Погода змінилася, день став коротший, вони відчувають зміни в природі, тому десь з місяць вони ще повередують і заляжуть в сон".

За словами директора, з листопада зоопарк переходить на зимовий режим роботи та скорочує години прийому для відвідувачів.

До слова, частіше за все люди залишають тварин, яких більше не можуть або не хочуть утримувати.