Догори
Дати відгук

Вчені стверджують, що локдауни пришвидшили глобальне потепління

Навесні 2020 року температура була на 0,1-0,3 градуса Цельсія вищою, ніж у попередні роки. 

1 хв на прочитання06 Лютого 2021, 17:30
Наслідки гловбального потепління Наслідки гловбального потепління
Поділитись:

Люди вже більше не дивуються теплим зимам, сніговим буревіям у теплих краях, сакурі в грудні чи ведмедям, які всупереч природі не лягають спати. Все це - глобальне потепління, з такими наслідками як катаклізми та стихійні явища.

Учені з американського Національного центру атмосферних розслідувань заявили, що локдауни, спричинені поширенням коронавірусу на Землі, пришвидшили глобальне потепління. Про це пишеPhYs.org.

"Відбулося значне зниження викидів з найбільш забруднювальних галузей промисловості, і це спричинло негайну, короткострокову дію на температуру", – заявив провідний автор дослідження, вчений NCAR Ендрю Геттельман.

Зазначається, що потепління трапилося внаслідок скорочення викидів аерозолів, що блокують сонячне світло. Через малу кількість аерозолів, які віддзеркалюють тепло від Сонця в космос, більша частина сонячного тепла сягнула Землі. Це особливо відчутно у промислово розвинених країнах, в яких є багато викидів в атмосферу. 

Навесні 2020 року температура була на 0,1-0,3 градуса Цельсія вищою, ніж у попередні роки. 

Потепління найбільше відчувалося в середніх і верхніх широтах північної півкулі.

До слова, "вічна мерзлота" може невдовзі зникнути, що потягне за собою неочікувані наслідки.  Тим часом, тропічні ліси Амазонки можуть перетворитися на суху рівнину, на якій будуть рости тільки рідкісні чагарники, вже до 2064 року. Це відбудеться не тільки через клімат, але і через антропогенну діяльність

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.