Догори
Дати відгук

У Карпатах ведмеді через мінливу погоду забули про зимову сплячку (відео)

Щоб тварини відчули прихід зими їм навіть змінили раціон їжі

1 хв на прочитання29 Січня 2021, 22:36
Ведмеді забули про зимову сплячку Ведмеді забули про зимову сплячку
Поділитись:

В Карпатах в зимову сплячку цього сезону залягли лише 6 із 32 клишоногих, які живуть в реабілітаційному центрі бурого ведмедя в НПП “Синевир”. А все через мінливу погоду. Повідомляє "М-студіо".

Тож відвідувачі змогли вдосталь поспостерігати як тварини тішаться снігу. Хоч температура повітря трохи нижче нуля і лежить сніг, та для тварин цієї зими погода не зовсім зимова. Грудень і січень були доволі теплі, тож далеко не всі мешканці реабілітаційного центру для бурого ведмедя залягли у свої барлоги. Аби тварини відчули прихід зими, їх звичний раціон харчування дещо змінили, розповідає керівник центру.

А все тому, що тут намагаються імітувати реальні умови, аби все було, як в дикій природі. Також для тварини тут збудували 29 барліг, однак ще вісім згодом зробили собі самі клишоногі. Щоправда, не завжди ведмедям хочеться скористатися барлігом, яким вони для себе підготували. Втім, агресію тварини один до одного тут практично не проявляють.

Побачити в центрі можна навіть як ведмедиця годує молоком своє ведмежа, якому вже аж три роки. Окрім цієї, є тут ще одна парочка: мама з трирічним сином, які багато часу проводять разом. Найбільше ведмеді люблять гуляти біля паркану, де їх залюбки фотографують туристи. Тим часом відвідувачів в прихистку для чотирилапих в січні було чимало.

Тим часом у Києві з охопленої полум'ям квартири врятували котика (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost