Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • В Одесі з зоопарку втекли павіани та гуляли в місті по дахах (відео)

В Одесі з зоопарку втекли павіани та гуляли в місті по дахах (відео)

Поділитись:

Ловили втікачів пожежники та комунальники

Напередодні з вольєра втекли три дорослих павіани. Про це розповів УНІАН директор Одеського зоологічного парку Ігор Бєляков.

«Це дорослі мавпи, їх вік — понад 10 років. Зокрема, втік самець-ватажок на прізвисько Жорік, ще один самець і самочка. Всіх тварин зловили за допомогою транквілізаторів... Благо, ватажка вдалося зловити швидко — приблизно через 10 хвилин після того, як він вискочив із вольєра», - розповів Бєляков, пояснивши, що ця мавпа дуже велика та агресивна. 

Для упіймання другого самця і самки були залучені співробітники ДСНС, представники профільної муніципальної служби. Самку знайшли на території звіринця, де вона ховалася на одному з дерев. Як зазначив Бєляков, коли в цю мавпу потрапив «постріл» транквілізатора, вона почала падати з дерева, але її вдалося зловити на розтягнутий брезент. 

Третя мавпа встигла вибратися за територію зоопарку і прийшла в розташоване неподалік трамвайне депо. 

«Зараз всі тварини спіймані. З ними все гаразд, ніхто — ні тварини, ні люди не постраждали. Ми вдячні всім, хто допомагав і переживав за нас», - підкреслив Бєляков. 

Він додав, що всі три мавпи вискочило з вольєра безпосередньо через хвіртку клітки. Зараз встановлюється, яким чином це відбулося. За попередніми даними, співробітниця, яка годувала тварин, не до кінця закрила засувку.

Нагадаємо, також в Одесі врятували родину дельфінів (відео).