Догори
Дати відгук

В Ізраїлі відходи сортують за допомогою води (відео)

4:37
Поділитись:

Застосовувана на заводі технологія не тільки проста, але і безпечна для екології.

В Ізраїлі побудували завод з переробки сміття, на якому немає звичного сортування.  Тут всі відходи перетворюють на цінний ресурс, адже застосовують гідросепарацію — поділ сміття за фракціями за допомогою води.

"Цей унікальний завод виробляє для себе енергію зі сміття. Все сміття проходить сортування, ретельно переробляється і нічого не викидається в навколишнє середовище.  Відходи збирають і пропускають через воду. Важке сміття, наприклад, метал, опиняється на дні, легке, подібне до пластику, спливає, а органічні відходи опиняються трохи вище дна",-  пише  epochtimes.com.ua .

Розповідаючи про унікальний завод видання уточнює, що після поділу сміття потрібно зібрати: легкі пластичні відходи просто здувають потужним потоком повітря, а метали збирають магнітом. Потім все йде на переробку: відходи стають сировиною.

"Таким чином, застосовувана на заводі технологія не тільки проста, але і безпечна для екології. Ще один плюс — на заводі немає неприємних запахів, як на інших заводах. І це також завдяки воді: вона їх усуває. Також на заводі не застосовується спалювання сміття, тому немає і небезпечних викидів в атмосферу",  - зазначає видання.

Зібрані органічні відходи йдуть до бака біореактора. Тут отримують метан — газ і цінне паливо, завдяки якому завод забезпечує себе енергією.

Відомо, британські інженери створили вітряну турбіну для домогосподарств.