Догори
Дати відгук

Уряд ухвалив рішення у сфері агровиробництва та лісокористування

Подробиці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

2 хв на прочитання13 Вересня 2024, 19:01
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

Кабінет міністрів сьогодні під час засідання вніс зміни до Порядку надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції, оновивши підхід до ліцензування страховиків. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зокрема, міністри передбачили, що для страхування агропродукції необхідна наявність у страховиків ліцензій на здійснення діяльності із страхування за класами страхування 8 та 9. Уточнено норми щодо подання страховиками до Мінагрополітики інформації стосовно страхування с/г продукції з державною підтримкою, а саме, у паперовій або електронній формі тощо.

Урядовці також внесли зміни до Порядку реалізації експериментального проекту щодо видачі спеціального дозволу на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубного квитка) в електронній формі. Встановлено, що розподіл заяв на видачу лісорубного квитка між територіальними органами Держлісагентства здійснюється з урахуванням місця розташування лісової ділянки засобами Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема» автоматично під час формування заяв.

Схвалив Кабмін також операційний план заходів з реалізації у 2025-2027 роках Стратегії розвитку гідрометеорологічної діяльності в Україні на період до 2030 року. Операційний план визначає сукупність заходів, відповідальних виконавців, строки виконання заходів розвитку гідрометеорологічної діяльності в Україні на період 2025-2027 років, а також очікувані результати, що забезпечать ефективне розвʼязання проблем у сфері гідрометеорологічної діяльності.

Уряд перерозподілив бюджетні кошти, передбачені Міністерству охорони здоровʼя на 2024 рік у загальному фонді державного бюджету, шляхом зменшення видатків на програму «Медична допомога, що надається санаторно-курортними закладами» на 49 млн. 693,9 тис. гривень. Натомість збільшив обсяг видатків за програмою «Спеціалізована медична допомога, що надається загальнодержавними закладами охорони здоровʼя» на 25 млн. 191,5 тис. гривень та за програмою «Спеціалізована медична допомога, що надається закладами охорони здоровʼя наукових установ та закладів вищої освіти» на 24 млн. 502,4 тис. гривень.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost