- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як приготувати ідеальні сирники: секрети ніжної та повітряної текстури
Як приготувати ідеальні сирники: секрети ніжної та повітряної текстури
Універсальна формула та три головні поради від кулінарів.

Ніжні та пропечені сирники, які ідеально смакують із варенням, кремом чи фруктами, можна легко приготувати, дотримуючись кількох важливих правил.
Три секрети ідеальних сирників
1. Сир має бути ніжним і легким, без великих грудок, з ідеальною жирністю до 9%. Якщо сир вологий, необхідно дати йому час, щоб стекла зайва рідина. Завдяки цьому тісто вийде слухняним, а готові сирники — повітряними.
2. Рекомендується розділяти жовтки та білки:
Жовтки слід збивати до кремової консистенції й додавати у сир.
Білки збивають до стійких піків і обережно вмішують у тісто рухом знизу вгору.
Це забезпечить сирникам легкість, "наче хмаринки", і допоможе зберегти ідеальну текстуру.
3. Додавайте мінімум цукру, щоб сирники не підгоріли під час смаження. Для бажаного солодкого смаку краще експериментувати з медом, джемом та свіжими фруктами, які подаються до готової страви.
Універсальна формула
Для отримання ніжних і повітряних сирників кулінари пропонують таку універсальну формулу:
На 300 г сиру необхідно додати 2 жовтки та по 2 столові ложки цукру й борошна.
Більше новин читайте на GreenPost.







