Догори
Дати відгук

Як приготувати ідеальні сирники: секрети ніжної та повітряної текстури

Універсальна формула та три головні поради від кулінарів.

1 хв на прочитання4 години тому
Рецепт ідеальних сирників: як приготувати ніжні та повітряні сирники з мінімумом цукру Рецепт ідеальних сирників: як приготувати ніжні та повітряні сирники з мінімумом цукру
Поділитись:

Ніжні та пропечені сирники, які ідеально смакують із варенням, кремом чи фруктами, можна легко приготувати, дотримуючись кількох важливих правил.

Три секрети ідеальних сирників

1. Сир має бути ніжним і легким, без великих грудок, з ідеальною жирністю до 9%. Якщо сир вологий, необхідно дати йому час, щоб стекла зайва рідина. Завдяки цьому тісто вийде слухняним, а готові сирники — повітряними.

 2. Рекомендується розділяти жовтки та білки:

Жовтки слід збивати до кремової консистенції й додавати у сир.

Білки збивають до стійких піків і обережно вмішують у тісто рухом знизу вгору.

Це забезпечить сирникам легкість, "наче хмаринки", і допоможе зберегти ідеальну текстуру.

3. Додавайте мінімум цукру, щоб сирники не підгоріли під час смаження. Для бажаного солодкого смаку краще експериментувати з медом, джемом та свіжими фруктами, які подаються до готової страви.

Універсальна формула

Для отримання ніжних і повітряних сирників кулінари пропонують таку універсальну формулу:

На 300 г сиру необхідно додати 2 жовтки та по 2 столові ложки цукру й борошна.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.