Догори
Дати відгук

Україна визначила три пріоритети у кліматичній співпраці з ЄС

Ідеться про енергоефективність, водень, трансформацію вугільних регіонів.

2 хв на прочитання24 Травня 2021, 18:04
Фото: Запорізька обласна державна адміністрація
Зелений курс має змінити енергонаправленість України Фото: Запорізька обласна державна адміністрація Зелений курс має змінити енергонаправленість України
Поділитись:

Україна поділяє кліматичні амбіції ЄС і готує пропозиції щодо другого національно визначеного внеску. На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє  Урядовий портал. 

«Уряд налаштований враховувати Зелений курс ЄС у своїй політиці. Щоб розробити власний порядок денний відповідно до Зеленого курсу ЄС, нами спільно з ЄС започатковано окремий діалог з Єврокомісією», — сказав Шмигаль.

За його словами, Україна представила ЄС свої пропозиції щодо співпраці, і сторони спільно визначили три ключові пріоритети: енергоефективність, водень, трансформація вугільних регіонів.

Прем’єр-міністр нагадав, що в лютому під час 7-го засідання Ради асоціації Україна — ЄС досягнута домовленість про подальші спільні кроки, насамперед щодо інтеграції до внутрішнього ринку ЄС і поглиблення галузевої інтеграції.

«На сьогодні сторони розпочали внутрішню оцінку досягнення цілей Угоди про асоціацію. Крім того, проводиться робота щодо подальшого перегляду лібералізації торгівлі товарами у межах поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС», — сказав глава уряду.

Крім того, він відзначив інтенсивний політичний діалог із НАТО на рівні уряду, органів державної влади та на рівні експертів, а також розпочато консультації Альянсу й України для узгодження подальших спільних кроків.

«Цілеспрямований і планомірний перехід сектору безпеки й оборони України, її збройних сил на стандарти НАТО, є одним із першочергових пріоритетів уряду», — наголосив Шмигаль.

Прем’єр-міністр висловив сподівання, що Конференція реформ у липні цього року у Вільнюсі та заплановані в межах підготовки заходи сприятимуть кращому розумінню реформ в Україні та ширшому залученню міжнародних партнерів.

За його словами, уряд системно підійшов до підготовки ключових програмних документів, передусім Програми своєї діяльності та Плану пріоритетних дій. А схвалена урядом Національна економічна стратегія до 2030 року визначає довгострокову економічну візію, вектори та «червоні лінії» економічного розвитку, визначає конкретні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій і сфери послуг.

Крім того, за словами глави уряду, НЕС-2030 враховує важливі наскрізні напрямки, які сьогодні є визначальними для євроінтеграційної політики — диджиталізацію, «зелений» курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток.

Нагадаємо, що Україна приєднається до акумуляторного та водневого альянсів ЄС.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Дослідження вчених Алкогольні напої Шкідливі звички
Вчені назвали найнебезпечніший вид алкоголю: вбиває серце та сприяє ожирінню
1 хв на прочитання7 хвилин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання47 хвилин тому
Українське борошно Grain frоm Ukraine Експорт
Судан отримав другу партію українського борошна в рамках ініціативи Grain frоm Ukraine
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитання2 години тому
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Маринад для курки з кока-колою: як замаринувати м'ясо по-новому
1 хв на прочитання4 години тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання6 годин тому